e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Třetí Malířské sympozium Benedikt Most 2011

publikováno: 1.8.2011, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Jan Mrvík

Sdílet: facebook twitter google+

Sešel se rok s rokem a pro příznivce umění se tradičně naskýtá možnost navštívit tentokrát již 3. Malířské sympozium Benedikt Most a nahlédnout do „umělecké kuchyně". Více než desítka umělců začne tvořit 10. srpna, vše skončí veřejnou dražbou ve středu 17. srpna.

Návštěvníci mohou přímo sledovat umělecké dílo při jeho vzniku a zároveň s umělci hovořit nejen o umění. Stejně jako v minulých letech i letos je posláním Malířského sympozia Benedikt Most přispět do kulturního života v regionu, umožnit setkání mladých umělců s těmi „ostřílenými“ a přiblížit tak umění široké veřejnosti.
Sympozium se bude konat od 10. - 17. srpna na Benediktu v Mostě, Rekreační ulici 1048 (areál bowlingu a restaurace Benedikt Most). Umělce při práci můžete sledovat do úterý 16. srpna Ve středu 17.8. bude od 14,00 hodin připravena výstava uměleckých děl. Sympozium vyvrcholí veřejnou aukcí od 17,00 do 18,30 hodin. Pro návštěvníky bude také připraveno malé pohoštění v podobě grilovaného selátka.
3. Malířského sympozia Benedikt Most 2011 se zúčastní tito umělci: Roman Křelina, Sylva Prchlíková, Josef Zedník, Anna Freiburgová, Kerstin Vicent, Jaroslav Vodička, Petr Cempírek, Brigitte Dietrich, Doris Oplová, Thomas Suchomel, Kristýna Šormová, Monika Žáková, Aleks Yordanova, Jiří Bouma a další.
3. Malířské sympozium Benedikt Most je pořádáno za podpory statutárního města Most, Ústeckého kraje, firem BELA MOST, OBEX, OBEX Most, s.r.o. a mediálního partnera e-region.cz.