e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na prodloužený víkend 3. až 6. července

publikováno: 1.7.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Kam vyrazit o prodlouženém červencovém víkendu? Krušné hory budou slavit zápis do UNESCO, takže se můžete podívat do štol. Začíná také promítání z karlovarského festivalu, konají se poutě, divadlo se hraje pod širým nebem...

Tady Vary
Zrušený filmový festival v Karlových Varech nabídne milovníkům filmů skvělou alternativu v podobě promítání v téměř stovce českých kin. V rámci unikátní přehlídky Tady Vary ve vašem kině, kterou připravil organizační tým MFF Karlovy Vary, uvidí diváci 16 filmů. Bude se od pátku 3. července promítat i ve vašem kině? Dozvíte se v článku Karlovarský festival míří do českých kin.

Fotbalové výročí
V Hrobu na Teplicku si připomenou 75 let zdejšího fotbalu. V sobotu 4. července se na hřišti TJ Hrob odehraje zápas domácích proti Sigiteamu, v němž hrají známé osobnosti fotbalu i showbyznysu. Vstupné je 50 korun, po akci autogramiáda. Začátek v 18,00 hodin.

Výročí UNESCO
Krušné hory si připomínají první výročí zápisu na seznam světového dědictví UNESCO. V neděli 5. července můžete přijít na bezplatnou prohlídku povrchového areálu dolu Mauritius, kterou zakončí opékání buřtů. Začátek v 18,00 hodin. Štola Johannes u Božího Daru zase připravila na víkend 4. až 6. července noční prohlídky, podrobnosti v dnešním článku v Magazínu.

Slavětínská pouť
O víkendu se koná ve Slavětíně na Lounsku pouť. V neděli od 14,00 hodin je pro děti připravena zábavná show Zdeňka Lukesleho a od 17,00 hodin se koná v kostele svatého Jakuba Většího koncert Bohuše Matuše. Po celý den bude ve dvoře za radnicí probíhat výstava drobného zvířectva, samozřejmě nebudou chybět pouťové atrakce a stánky.

Skupická pouť
Pouť Petra a Pavla budou slavit ve Skupicích u Postoloprt. Hlavní program se odehraje v sobotu 4. července od 14,00 hodin. Připraven je dětský program, pěna od hasičů, dětská diskotéka a od 18,00 hodin začíná taneční zábava pod širým nebem s kapelou Golf. Program vyvrcholí v jedenáct večer ohňovou show.

Jawa na autodromu
Příznivci tradiční značky JAWA se sjedou v sobotu 4. července na mostecký autodrom, kde je čeká na polygonu pestrý program. Jawa například poskytne účastníkům srazu tři čtyřtaktní motocykly ze své produkce k testovacím jízdám. Akce se koná od 10,00 do 16,00 hodin.

Prohlídka s Kulhánkovými
Kostýmované prohlídky na zámku Stekník na Žatecku s hraběcí rodinou Kulhánků z Klaudensteina zpestří sváteční dny 5. a 6. července. Prohlídky jsou zaměřené především na děti a budou začínat po oba dny od 10,30 hodin vždy v půl až do 16,30 hodin.

Armagedon v zahradě, Noc na hradě
Po úspěšné premiéře komedie Armagedon Docela velkého divadla v Litvínově můžete vidět reprízu v divadelní zahradě. Koná se v neděli 4. července od 20,30 hodin. Od 1. do 3. července se na hradě Hněvín v Mostě hraje představení Městského divadla v Mostě Noc na Karlštejně.

Trhy
Farmářské trhy se konají v pátek 3. července na náměstí Svobody v Teplicích, v sobotu 4. července pak budou dopoledne v Jirkově. V sobotu můžete také navštívit řemeslné trhy, které se každých 14 dnů konají v areálu kláštera v Oseku.

Bonsaje a ptactvo
Na zámku Libochovice se od pátku do pondělí koná letní výstava bonsají. Ve sklenících pak budou od soboty 4. července k vidění exotičtí ptáci. Obě výstavy se konají od 9,00 do 17,00 hodin.

Hudba na Kafáči
V letní restauraci Kafáč v bílinském lázeňském parku se koná v neděli 5. července od 18,00 hodin koncert kapel So Terpeteen, Blacla a Koonda Holaa. Vstupné na místě 250 korun.

Kloboukový den
Levandulová zahrada Anette v Klapém na Litoměřicku pořádá v neděli 5. července Kloboukový den. Přijít můžete kdykoliv během dne od 9,00 hodin, vše vyvrcholí módní přehlídkou ve 14,00 hodin. V levandulové zahradě vrcholí sezóna, takže se tam po celý týden od 1. do 6. července můžete zastavit pro čerstvou kytici nebo dekorace.

Úplňkové setkání
Na proslulém kopci Radobýl nad Litoměřicemi, odkud Mácha pozoroval požár města, se koná v sobotu 4. července tradiční úplňkové setkání. Kruh se otevře kolem šesté hodiny večer a úplňkový rituál začne v půl osmé, čeká vás meditace, tanec s ohňem a bubnování.

Hopman Triatlon
Na Nechranické přehradě si můžete vyzkoušet triatlonové závody, které požádá žatecký Hopman Team. Startuje se v Autocampu U Hráze ve Vikleticích 4. července, prezentace je od 8,45 hodin, starty podle kategorií od 11,00 hodin. Závod kombinuje běh, kolo a plavání, jsou připraveny trasy také pro děti. Přihlášky a informace na https://www.hopmantriatlon.cz/.

Sochařské sympozium
Od pondělí probíhá v Březně u Chomutova sochařské sympozium, kde sochaři tvoří z dubového dřeva. Vernisáž děl proběhne v sobotu 4. července v 10,00 hodin za doprovodu skupiny Silentium24. Sochá se v parku u rybníčka.

Hraběcí stolování
Víkend na téma "Hraběcí stolování" přichystal v rámci Slavností Jana Rudolfa zámek Krásný Dvůr na Podbořansku. Připraven je jarmark, prohlídky interiérů i noční prohlídka zámecké jídelny, projít si můžete též park s komentáře. Podrobnosti o programu, který se koná od soboty 4. do pondělí 6. července, připravujeme.

Další tipy můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí.  

Foto: Obec Boží Dar – štola Johannes.