e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dnes se otevírá Kamencové jezero, vstupné zlevnilo

publikováno: 1.7.2016, kategorie: Sport, autor: Martina Pelcová

Sdílet: facebook twitter google+

"Kamencové jezero v Chomutově otevře své brány v pátek 1. července. Od pondělí je zahájen i prodej nových permanentních vstupenek,“ uvedla ředitelka Zooparku Chomutov Iveta Rabasová. Celoroční permanentka přijde na pětistovku. Zoopark letos převzal správu jezera od soukromé společnosti.

„Ceny vstupného, permanentních vstupenek i pronájmu kabinek byly upraveny směrem dolů, věříme proto, že budou návštěvníci jezera spokojeni,“ dodala ředitelka.

Jednodenní vstupenka pro dospělé stojí 40 Kč, pro děti od 5 do 15 let 30 Kč, po sedmnácté hodině se platí jednotné vstupné 30 Kč. Permanetní vstupenka na celou sezónu stojí 500 Kč, pro děti 300 Kč. Zoopark zahájil i pronájem kabinek, a to za ceny 700 až 400 Kč.

Poslední roky provozovala unikání Kamencové jezero soukromá společnost CV Relax, jejíž působení bylo trnem v oku současnému vedení města. Pronájem na padesát let byl totiž značně nevýhodný, zatímco vstupné inkasovala soukromá firma, do areálu muselo investovat město. Spory vyvrcholily letos před zahájením sezóny. Provozovatel koupaliště se soudně domáhal oprav poškozených koupacích mol, podle města naopak vůbec nezačal s přípravou na novou sezónu. Město se tak nakonec rozhodlo vypovědět smlouvu a vzít si jezero zpět, což se stalo na konci dubna. To bylo také důvodem zdržení otevření přírodního koupaliště.

Foto: Město Chomutov.