e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Turistická, slevová 3K karta je čím dál oblíbenější

publikováno: 1.7.2009, kategorie: Tipy na víkend, autor: Renata Malíková

Sdílet: facebook twitter google+

Turisté mířící do Podkrušnohoří můžou využít nové verze 3K karty. Opět se nabízí možnost navštívit 40 nejvyhledávanějších památek a zařízení se slevou. Ušetřit se dají stovky až tisíce korun. V nabídce jsou například starobylé zámky a hrady, muzea, aquaparky a lázně. Slevu je možné čerpat také na ubytovací a stravovací služby.

Novinkou je letos 3K karta s názvem „Jednodenní výlet“. Je určená těm, kteří zavítají do Podkrušnohoří jen na krátkou dobu. Nová je také cyklokarta „Podkrušnohořím na kole“. Ta zahrnuje spoustu zajímavých cílů poblíž místních cyklotras. Cyklisté se navíc můžou nechat zdarma vyvézt horskými lanovkami, které přepravují i kola. Pro víkendové turisty a lidi, kteří přijedou na delší dobu, je připravena 3K karta „Léto pod Krušnými horami“. Ta je nabízena i v rodinné variantě a mohou s ní vycestovat až dva dospělí se dvěma dětmi do patnácti let.

Za rok se prodalo více jak 700 karet. Použito už bylo 70 procent z nich. „Nejvyhledávanějším turistickým cílem v zimě byl aquapark v Geyeru, což je náš jediný zahraniční partner. Velmi navštěvovanou byla také Královská mincovna v Jáchymově a Skiareál Klínovec,“ čte z čerstvé statistiky pro e-region vedoucí odboru kultury z Klášterce nad Ohří Miroslav Foltýn.

3K kartu si můžete koupit v informačních centrech, ale i na webu www.3k-karta.cz, kde jsou také podrobné informace.