e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Topná sezóna skončila, zítra začíná první odstávka

publikováno: 1.6.2020, kategorie: Zajímavosti, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

V neděli 31. května přerušila společnost United Energy a Severočeská teplárenská dodávky tepla pro města Most a Litvínov. V úterý 2. června pak startuje, v souvislosti s rekonstrukcí hlavního napáječe, čtyřdenní odstávka v dodávkách teplé vody pro města Litvínov a Janov.

„Topná sezóna v loňském roce byla v obou městech ukončena stejně jako letos až k oficiálnímu termínu ukončení topné sezóny uvedeným ve vyhlášce Ministerstva průmyslu a obchodu,“ sdělila Miloslava Kučerová, tisková mluvčí společnosti. „V případě opětovného poklesu venkovních teplot je teplárenská společnost, na základě žádosti odběratelů, kdykoliv připravena dodávky tepla opět obnovit,“ dodala Kučerová.

V úterý 2. června pak startuje, v souvislosti s rekonstrukcí hlavního napáječe, čtyřdenní odstávka v dodávkách teplé vody pro města Litvínov a Janov. Práce na přepojení na provizorní potrubí započnou 2. června v brzkých ranních hodinách, skončení prací a obnovení dodávek plánuje společnost 5. června ve večerních hodinách. Za snížení komfortu obyvatel v době odstávky se společnost omlouvá.