e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 3. až 5. června

publikováno: 1.6.2016, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

I první červnový víkend bude patřit dětem a jejich oslavám. Slavit mohou v Kadani s Fíkem, v Kostomlatech s pralidmi, mezi technikou v muzeu v Kopistech i mezi zvířaty v zooparku nebo na statku... Kromě toho nabízíme muzejní noci, kaktusy, vinařskou přehlídku, filmový maratón... Aktualizováno - už 22 tipů!

Jak se baví pralidi
V Kostomlatech pod Milešovkou bude mít zábavný Den dětí nádech pravěku. Akce nazvaná Jak se baví pralidi startuje na fotbalovém hřišti v neděli 5. června ve 14,00 hodin. Na programu jsou soutěže i lov a opékání mamuta, děti v maskách budou odměněny.

Fíkovy narozeniny
Maxipes Fík, jehož autor, spisovatel Rudolf Čechura, žil v nedalekém Ahníkově, bude o víkendu slavit své narozeniny. Stane se tak samozřejmě na Nábřeží Maxipsa Fíka v Kadani, a to v sobotu 4. června. Součástí oslav bude i mistrovství světa ve skoku pro něco. Program začíná ve 13,00 hodin a bude probíhat jak na nábřeží, tak v AmFíku. Více se dozvíte zde

Letní kina startují
Neklamné znamení, že se blíží léto jsou letní kina. Jako první začnou promítat kina v Žatci a Klášterci nad Ohří, a to už tento pátek 3. června. V Klášterci dokonce chystají promítací maratón, který začne v pátek v deset a skončí v sobotu ráno. Více v dnešním článku o letních kinech.

Prohlídka parku
Město Klášterec nad Ohří, které nechalo upravit nově výletní okruhy v zámeckém parku a dřeviny opatřit cedulkami, vychází vstříc zájemcům, kteří chtějí detailnější informace. V sobotu 4. června vychází od kašny u zámku první komentovaná prohlídka parku, tentokrát vedená Františkem Kroupou tzv. Zámeckým okruhem. Sraz je ve 14,00 hodin, rezervace do 3. června na tel. 474 359 687.

Víkend na Miladě
Sobotu a neděli 4. a 5. června můžete strávit na jezeře Milada u Chabařovic, které tento víkend odstartuje letní sezónu. V sobotu jsou od 11,00 hodin připraveny hry a soutěže pro děti a od 13,00 hodin dorazí Tým silniční bezpečnosti. Ve 14,00 hodin bude zahájena sezóna otevřením nového značení kolem Milady, ve tři hodiny se představí na vodě i souši záchranáři. V 17,00 hodin dojde na zapálení ohně a indiánský tanec. V sobotu můžete také od 9,00 do 13,30 hodin navštívit teplárnu v Trmicích nebo se zúčastnit v Roudníkách cyklozávodu. V neděli 5. června pak v Roudníkách proběhne ještě běžecký závod Desítka s mumií.

Dětský den v technickém muzeum
Podkrušnohorské technické muzeum v dole Julius III v Kopistech u Mostu pořádá tradiční oslavu v sobotu 4. června od 10,00 do 14,00 hodin. Připravena je jízda na mašince, truck trial, ukázka historických zbraní, uázky dobývání rud na Měděnci, dětská štola, rýžování a spousta soutěží a závodů. Z Mostu pojede přímo do muzea vláček Hurvínek, z Mostu odjezd v 9,25 a 10,50 hodin, zpět se vrací ve 14,00 hodin.

Noční výstup na věž
Na vyhlídkovou věž kostela církve československé husitské v Duchcově u rybníka Barbora můžete vystoupat v sobotu 4. června večer. Výhled je noční Duchcov zahájí letní sezónu prohlídek. Pro každé dítě bude připraven dáreček. Věž je otevřena od 21,00 do 22,00 hodin. 

Den dětí na zámku
V sobotu 4. června mohou děti oslavit svůj den v areál zámku Valdštejnů v Litvínově. Od 10,00 a 11,00 hodin pro ně bude připraveno promítání pohádek v expozici Historické filmové techniky. Ve 14,00 hodin zahraje na nádvoří bigbítová kapela Nedloubej se v nose a od 15,00 hodin bude v expozici Srdceráj připravena tvořivá dílnička. Program zakončí v 16,00 hodin pohádka Divadla rozmanitostí Most Perníková chaloupka. Vstupné 20 Kč.

Den dětí s hrdiny
Dům dětí a mládeže v Duchcově chystá pro děti v sobotu 4. června oslavu s jejich oblíbenými hrdiny. Na zahradě DDM program začne, odtud se vydají děti na cestu k Bažantnici, budou plnit úkoly po označené trase. Na závěr si můžete na zahradě DDM užít mnoho radosti na trampolíně, u zorbingu nebo v bazénu plném míčků. Občerstvení je připraveno v čajovně Dračí oko. Začátek ve 13,00 hodin, vstupné 20 Kč.

Den se záchranáři
Město Klášterec nad Ohří, městská policie, Policie ČR a hasiči pořádají v sobotu 4. června dopravně-výchovné zábavné odpoledne pro děti na dopravním hřišti. Pro děti budou připraveny soutěže o ceny, jízda zručnosti, dopravní testy. Začátek ve 13,00 hodin.

Málkovská pouť
Na fotbalovém hřišti v Málkově na Chomutovsku se v sobotu 4. června koná pouť. Po celé odpoledne od 14,00 hodin budou v areálu pro děti atrakce.

Dětský den s trhy
Venkovské farmářské trhy na statku Špičák u Kadaně budou v sobotu 4. června spojené s dětským dnem. Probíhat budou od 9,00 do 12,00 hodin. Kromě nákupů regionálních potravin si můžete prohlédnout tamní zvířata, projet se na koních, pro děti budou připraveny soutěže. Na závěr trhu losování tomboly o jehně.

Den dětí v zooparku
Dalším místem, kde se bude slavit, je zooparku v Chomutově, kde se v sobotu 4. června od 10,00 hodin představí projekt Atletika pro děti a proběhnou křtiny mláděte. Děti čekají  pohádky, soutěže a kapela Pískomil se vrací.

Zámecký dětský den podruhé
Dalším zámkem, který bude o víkendu patřit dětem je Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku. V neděli 5. června od 10,00 do 11,00 hodin se tam koná dětský den, na který by děti měly přijít v maskách, neboť se bude soutěžit o nejhezčí masku. Kromě toho vystoupí Standa Hložek, Václav Upír Krejčí, Divadlo Trakař, medvědi, sokolník... Vstupné dobrovolné.

Litoměřický hrozen
Královské město Litoměřice a Hrad Litoměřice budou již popáté dějištěm prezentační, prodejní a soutěžní výstavy s poetickým názvem Litoměřický hrozen, kterou pořádá Centrum cestovního ruchu Litoměřice. V nádherných prostorách litoměřického hradu vám v sobotu 4. června od 10,00 do 20,00 hodin vinaři z Čech a Moravy představí své produkty. Podrobnosti o programu v článku Pátý Litoměřický hrozen se koná první červnovou sobotu

Výstava kaktusů
Klub pěstitelů kaktusů a sukulentů v Roudnici nad Labem zve do historického skleník zámku Libochovice na svou již 54. výstavu. Otevřena bude od soboty 4. do příští neděle 12. června, vždy od 9,00 do 17,00 hodin. V sobotu je navíc na nádvoří zámku od 13,30 hodin připraven hudební program Děti hrají dětem, na němž se představí hudební kapely Základních uměleckých škol.

Knihovnický stan
Čtení pod širým nebem a kulturní program opět v červnu nabídne knihovnický stan projektu Města a obce čtou. Jeho první zastávkou bude v sobotu 4. června Holedeč na Žatecku, kde bude probíhat od 15,00 hodin dětský den. V neděli se pak stan zastaví na městském koupališti v Lounech, kde bude také připraven dětský den

Muzejní noci
První mostecká muzejní noc se uskuteční v pátek 3. června. Oblastní muzeu připravilo připomínku 260. výročí začátku sedmileté války, která významně zasáhla i do historie města Mostu. Muzejní noc ale připomene i kulturu, módu, život a řemesla celého 18. století. Bohatý program začíná v pátek ve čtyři hodiny odpoledne a přečíst si o něm můžete v tomto článku

Loutkářství bude tématem letošní muzejní noci v Chomutově, která se koná v sobotu 4. června v prostorách kostela svaté Kateřiny a historické radnice na náměstí 1. máje. Od 16,00 do 22,00 hodin bude otevřena loutkářská dílna, uvidíte loutkové pohádky a konat se bude několik kreativních workshopů, jejichž tématem bude samozřejmě loutka. Noční prohlídka sklepení radnice s překvapením na závěr se koná ve 22,45 hodin.

Extrém bike Most
15. ročník mosteckého maratonu je zařazen do seriálu ČP MTB maratonů, to ale vůbec neznamená, že si extrémní trať po třech kopcích okolo Mostu nemůže zajet hobík, kterého prostě jen baví jízda po úzkých a technicky náročných stezkách. Hobby jízda měří 35 km, pro děti bude připraven minibike v délce 6 km a pro nejmenší do sedmi let superMinibike. Akce se koná v sobotu 4. června na mosteckém hipodromu a podrobnosti se dozvíte na www.klmost.cz.

Den otevřeného letiště
V sobotu 4. června bude na letišti v Mostě k vidění mimo běžného provozu letců a parašutistů třeba vojenská technika a budou pro zájemce organizovány prohlídky letadel s výkladem. Začíná se v 9,00 hodin ráno, vstup zdarma.

Kardinálův rok
Výstavu nazvanou Ohlédnutí za rokem kardinála Dr. Theodora Innitzera, která připomíná na fotografiích a dobových materiálech životní pouť jednoho z nejvýznamnějších vejprtských rodáků, se otevře v pátek 3. června. Vernisáž se koná v kostele svatého Martina ve Vejprtech ve 14,30 hodin a její součástí bude hudební vystoupení a promítání filmu rakouské televize o tomto kardinálovi.

Foto: Zoopark Chomutov.