e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Léto se blíží - začínají promítat letní kina!

publikováno: 1.6.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Neklamné znamení, že se blíží léto jsou letní kina. Jako první začnou promítat kina v Žatci a Klášterci nad Ohří, a to už tento pátek 3. června. V Klášterci dokonce chystají promítací maratón, který začne v pátek v deset a skončí v sobotu ráno. A jak vyplývá z fotky, přidáme i tip ze zahraničí!

Klášterecké letní kino chystá na zahájení sezóny velký promítací maratón v podobě tří filmů za stovku. V deset večer to budou Angry Birds ve filmu, o půlnoci X-men: Apokalypsa a v půl třetí ráno Captain Amerika: Občanská válka. Tyto filmy pak budou ještě v průběhu června k vidění, promítat se bude obvykle v pátek a sobotu od 22,00 hodin. Program zde.

V Žatci bude letní kino promítat v červnu od půl desáté a začne 3. června dětským filmem Želvy Ninja 2, další den, v sobotu, můžete vidět nový český film Děda a poté v neděli snímek Správní chlapi. Promítat se bude vždy v pátek, sobotu a neděli. Program najdete v Kalendáři akcí. Kino v městském divadle bude v průběhu léta uzavřené.

Od 30. června bude promítat letní kino na koupališti Koldům v Litvínově, a to každý čtvrtek, pátek a sobotu. V rámci kulturního léta na koupališti se uskuteční dva koncerty a akce pro děti. Promítat se naopak nebude v kině v Citadele. Program najdete na našich stránkách v rubrice Kalendář akcí

Bílinská Kyselka zahájí sezónu až 24. června v 15,00 hodin odpoledne koncertem Michala Šepse, zahájení sezóny oživí stánky, výtvarné dílny a soutěže. Ve 20,30 hodin pak mohou diváci vidět pod širým nebem netradičně divadelní představení, a sice komedii Jaroslava Sypala Zítra to roztočíme Jaroušku. Do konce června jsou pak připraveny dva americké filmy. Program v současné době na našich stránkách neuvádíme, neboť pořadatelé jej přes urgence nedodávají.

O tom, zda bude promítat letní kino v Chomutově zatím nemáme žádné informace.

A odkud je naše fotka? Z jednoho z nejkrásnějších letních kin v Evropě s kulisou historických Drážďan. Promítání na pravém břehu Labe tam začne 30. června a vidět tam můžete třeba Mládí Paola Sorrentina, Knihu džunglí nebo Tarantinův film Osm hrozných a 9. července kapu ZZ TOP. Program a lístky zde

Foto: Město Drážďany.