e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vybírejte nejzajímavější krušnohorskou novinku

publikováno: 1.5.2019, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Destinační agentura Krušné hory vyhlásila soutěž o Krušnohorská NEJ. Vybírat můžete z jedenácti nominových novinek, které v poslední době obohatily turistické atrakce Krušných hor. Svůj hlas jim můžete poslat do konce června.

Hlasovat je možné na webu krusnehory.org, na facebookovém profilu Krušnohorská NEJ nebo prostřednictvím e-mailu info@krusne-hory.org (do předmětu zprávy napište Krušnohorská NEJ). Hlasování končí 30. června. Novinky nominovala do soutěže veřejnost.

Které novinky se probojovaly do nominace?

Vyhlídka elektrárny Ledvice
Od dubna 2018 je návštěvníkům k dispozici prosklená vyhlídka s přístupným ochozem ve výšce 144 metrů na nejvyšší průmyslové stavbě v České republice.

Naučná stezka „Zaniklá důlní díla Lomu a Loučné“
Nová naučná stezka, vznikla v roce 2018 v Lomu a je věnovaná hornické historii a zaniklým důlním dílům. Stezka je dlouhá 11 km a má 15 zastavení.

Offroadsafari
Stezky uhlí – těžba z blízka - tak se jmenuje nevšední turistický zážitek, který v roce 2018 nabídla návštěvníkům severozápadních Čech společnost Offroadsafari.

Bobová dráha na Klínech
Novinkou roku 2018 ve Sport areálu Klíny je bobová dráha dlouhá necelých 900 m, s převýšením 130 m, vede lesem, přes sjezdovku a křižuje místní komunikaci, kterou překoná ve výšce 4 m mostem dlouhým 50 m.

Chata Barbora v Českém Jiřetíně
Chata Barbora se nachází v Krušných horách v klidné, malebné, slunné části Českého Jiřetína. Otevřená byla nově v roce 2018.

Znovu zprovoznění Moldavské dráhy + I. symbolické spojení Moldava-Holzhau
Znovu zprovoznění Moldavské dráhy proběhlo v roce 2018. V minulosti přeshraniční trať zvaná též Krušnohorská železnice je dnes využívána především turisty. 

Propagační kreslené video Most
Propagační animované video města Most vzniklo v roce 2018.

Propojení skiareálů  Klínovec - Neklid - Boží Dar
Revoluční novinkou pro rok 2018 je propojení Skiareálu Klínovec se sousedícím skiareálem na Neklidu a přímé lyžařské propojení s Božím Darem. Skiareál Klínovec se tak rozšířil z původních 18 na 31,5 km. Celková plocha tratí se zvětšila z 417 000 m2 na 737 000 m2

Řemeslné a tvořivé dílničky v zámku Valdštejnů v Litvínově
Jednou z akcí pro veřejnost v litvínovském zámku Valdštejnů jsou od roku 2018 řemeslné a tvořivé dílničky.

Informační turistické centrum Hornické krajiny Krušnohoří Krupka
O hornické historii Krušných hor a památkách, které jsou nominované na seznam UNESCO informuje od loňského roku nové Informační turistické centrum Hornické krajiny Krušnohoří v Husitské ulici v Krupce.

Thermálium Teplice
Největší a nejteplejší bazény s čistě termální vodou v Čechách jsou od prosince loňského roku otevřeny v Lázních Teplice. Komplex termálních bazénů a saun s léčivou termální minerální vodou z pramene Pravřídlo. 

Akce probíhá pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka.