e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Celoplošná letní odstávka teplé vody v Mostě a Litvínově letos nebude

publikováno: 1.5.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Na rozdíl od loňského léta se letos bude muset na pravidelnou vícedenní letní odstávku teplé vody připravit jen část obyvatel Mostu a Litvínova. Komořanská teplárna totiž nebude kvůli potřebné diagnostice, údržbě a opravám rozvodů odstavovat od dodávek teplé vody obě města plošně.

V místech, kde stav zařízení vyžaduje jen drobné zásahy, budou dodávky teplé vody přerušeny jen na několik hodin, případně jeden či dva dny.  Některé opravy a rekonstrukce jsou však velmi rozsáhlé, rovněž jako i dokončení investičních akcí, které započaly v loňském roce. Část domácností a odběratelů tak zůstane bez teplé vody až několik dní.

Nejdelší odstávka po dobu téměř tří neděl - od 4. 7. – 24. 7. 2015 -  se bude týkat lokality „Litvínov střed“ (ul. Ukrajinská, Podkrušnohorská, Valdštejnská, Ruská, Tylova, Soukenická, Studentská, Alešova, Tyrše a Fűgnera), kde bude dokončena generální oprava tepelné sítě v centru města, jež byla zahájena v loňském roce.

Konkrétní odběrná místa, kterých se přerušení dodávek teplé vody týká a přesné termíny odstavení tepla, najdou odběratelé začátkem května na webových stránkách společností United Energy a Severočeská teplárenská.

„Obyvatele měst budeme informovat prostřednictvím médií, našich webových stránek www.ue.cz a www.setep.cz, za pomoci obou radnic i informačních letáků předaných jednotlivým správcům odstavených objektů. Bližší informace budou i na telefonních číslech 476 447 830 nebo 734 289 969,“ řekla k informovanosti obyvatel Miloslava Kučerová, tisková mluvčí teplárenské společnosti.

„Uvědomujeme si, že každá odstávka znamená značný zásah do komfortu obyvatel, věříme však, že naši odběratelé chápou nutnost těchto činností. Za způsobené nepříjemnosti i nepohodlí v důsledku přípravy tepelných zařízení na topnou sezónu se společnosti obyvatelům obou měst samozřejmě omlouvají,“ doplnila Kučerová.