e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jarní setkání žateckých patriotů

publikováno: 1.5.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: ms

Sdílet: facebook twitter google+

Přes sto rodáků, ale i přátel a příznivců Žatce se sešlo v sobotu 26. dubna ve Dvoře sv. Jakuba v Žatci na jarním setkání patriotů. Tuto kulturně společenskou akci uspořádalo Sdružení rodáků a přátel města Žatce v rámci oslav 1010 let od první písemné zmínky o městě.

Za účasti starostky města Zdeňky Hamousové, místostarosty Jana Novotného, předsedy sdružení Petra Šimáčka a předsedy Nadačního spolku Saaz/Žatec Oty Löbla bylo organizátory přivítáno mnoho vzácných hostů a význačných osobností ČR. Nechyběli poslanci, zástupci některých ministerstev a hosté ze všech velkých politických stran.

Celá akce se nesla v družné a přátelské atmosféře a vzpomínkovém duchu. V bohatém programu trvajícím až do ranních hodin nechyběl kankán, hudba Blues Gin Pavla Uhlíka k tanci i poslechu se zpěvačkou Lenkou Němečkovou, došlo i na promítání premiéry filmových záběrů města pořízených žateckou televizí z miniaturního vrtulníku. Při půlnočním překvapení třetina návštěvníků obdržela ceny věnované Městem Žatec, agenturou Gejzír a Žateckým pivovarem. O výbornou ranní náladu se postaral Otokar Löbl z Frankfurtu n. M., který hrál na harmoniku nejžádanější melodie. "Tato setkání slouží nejen k prezentaci Žatce a pobavení přítomných, ale vždy si chceme říci, co je ve městě nového a také se poradit, jak dále městu pomáhat," uvedl předseda organizovaných rodáků Petr Šimáček. Zdařilé setkání s příznivými ohlasy se uskutečnilo v prostředí Jakubského dvora, protože majitel Ladislav Černý je členem sdružení rodáků a velkým patriotem města. Navíc tento objekt se stává spolu s Chrámem chmele a piva základnou pro členy a další hosty a turisty, kteří do Žatce v průběhu roku zavítají. Touto činností chce Sdružení rodáků a přátel města Žatce nadále přispívat k rozvoji turistického ruchu v rodném městě Žatec. 

Součástí večera byla sbírka, jejíž výtěžek věnují rodáci dětskému oddělení žatecké nemocnice.

Sponzorsky setkání zajišťoval: Chrám chmele a piva v čele s ředitelem Jaroslavem Špičkou, Restaurace U hříbku, Žatecký pivovar, občerstvení Pavel Brandejský, papírnictví Věra Levčíková, agentura Gejzír Praha, květinovou výzdobu VHV Žatec, Foto Josef Bláha a další.