e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kina se přesouvají do obývacích pokojů

publikováno: 1.4.2020, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

S dalším kreativním řešením, jak přinést izolovaným lidem zábavu a zároveň úplně nezbankorotovat, přicházejí kina. Zapojují se do projektu #vašekino, který umožní sledovat filmy vašeho oblíbeného kina z obýváku. Zapojí se kina v Mostě, Teplicích, Litvínově, Jirkově. Promítání začíná dnes, první dubnový den.

"Když nesmí diváci k nám, přichází kino k vám do obýváku! Hodláme vytvořit z České republiky jedno velké virtuální kino se stejným programem v pravidelných hracích profilech," vysvětlují pořadatelé z Asociace provozovatelů kin. Cílem je nejen zábava, kterou ostatně mohou poskytnout i jiné placené služby a kanály, ale především podpora malých kin, která jsou stejně jako ostatní kulturní zařízení uzavřená. 

Vstupenky se proto kupují on-line vždy ve vašem oblíbeném kině. Cena vstupenky je jednotná - 70 korun. Co vás čeká? Hned ve středu to bude dobrodružný portrét polárníka Amundsena, v dalších dnech komedie z Vysokých Tater Štastný nový rok a o víkendu pro děti animovaný film Trollové a kouzelný les. V neděli pak můžete vidět dokument o dobrodružné cestě Afrikou na pionýru.

Návod, jak koupit vstupenku a jak sledovat film, najdete na stránkách kin. Na webu www.vasekino.cz si můžete otestovat možnost vysílání.

Seznam a adresy kin:

Kino Květen Teplice: www.dkteplice.cz

Kino Jirkov: www.kinojirkov.cz

Kino Citadela Litvínov: www.citadela-litvinov.cz

Kino Kosmos Most: www.kinomost.cz