e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Klášterci vzniká Skořápovník klášterecký

publikováno: 1.4.2019, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Skořápovník klášterecký, latinsky Craslicum Klosterlin. Že z botaniky nic takového neznáte? Však jde také o novinku, vzniklou křížením vajíčka a stromu. Velikonoční strom se chystají vytvořit v rámci oslav Velikonoce v Klášterci nad Ohří a s jeho šlechtěním může pomoci každý svou kraslicí.

Ve Skořápkovník klášterecký chtějí Klášterčtí na několik jarních dnů převtělit jeden ze stromů na kláštereckém náměstí. "Stačí doma s rodiči, ve školkách a školách s paní učitelkou nebo jen tak s kamarády vyfouknout pár vajíček, ozdobit je dle vlastního vkusu, tradičně, barevně, jarně, velikonočně, fantazii se meze nekladou," vysvětluje nápad Adéla Václavíková z klášterecké radnice. Vyfouknuté kraslice je třeba opatřit mašličkou, aspoň 30 cm dlouhou a uložit do krabičky, aby se nerozbily.

Odevzdávají se na zámku, kde je zřízeno sběrné místo, a to do 18. dubna, vždy od středy do neděle od 9,00 do 15,00 hodin. "Kraslice můžete spojovat do šňůr, do věnečků, dle chuti a odvahy, budou se lépe věšet a bude to i krásně vypadat. Na vybraný strom pak všechny kraslice pověsíme, zkrášlíme náměstí, přivítáme Velikonoce a třeba tak založíme jednu krásnou tradici," doplňuje Adéla Václavíková.

Při akci Velikonoce na zámku 21. dubna pak město vyhlásí, kolik kraslic se podařilo vyrobit. Informace o velikonočním programu vám včas přineseme.

Foto: Pixabay.com.