e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

...duben, ještě tam budem!

publikováno: 1.4.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Za pecí nezůstávejte. Venku se děje spousta akcí. Ale protože dubnové počasí je nestálé, většina z nich se stále odehrává pěkně pod střechou. V Kalendáři akcí už najdete desítky tipů, kam vyrazit na výstavy, do divadla nebo na dětské programy. Co zajímavého se děje?

Hned první dubnový víkend můžete s dětmi na premiéru nové pohádky O dvanácti měsíčkách v Divadle rozmanitostí. 

To velká mostecká scéna naopak chystá dvě derniéry a také závěrečný koncert 25. hudební sezóny s Festivalovým orchestrem Petra Macka. Nicméně i na premiéru dojde, a sice 8. dubna - Podivný případ se psem. 

V žateckém divadle bude koncem dubna koncertovat Pavel Žalman Lohonka a hned třikrát můžete slyšet operu z Metropolitní v New Yorku.

Na zámku v Klášterci nad Ohří se můžete setkat s fotografem Robertem Vano.

A co se děje na dalších památkách? Horní Hrad oslaví den sokolnictví a lovectví, chystá se také mezinárodní den památek na Stekníku a Krásném Dvoře

V Jirkově chystají na polovinu dubna Country bál a 30. 4. zahájí kulturní sezónu na zámku Červený hrádek.

V litvínovském Radničním sklípku můžet v dubnu nahlédnout pod mořskou hladinu, v klášterecké galerii Kryt zase do zdejšího parku, v žateckém muzeum do lidových tradic. V Žatci navíc chystají garážový výprodej, tedy jakýsi blešák v bývalých papírnách a promítání filmu se slibným názvem Agregát - Ty koule do sebe narážej!

V Chomutově se chystají velké slavnosti a nechybí ani farmářské trhy a pohádková škola na radnici. Do zdejšího divadla dorazí skvělá komedie Prachy s Vandou Hybnerovou a Ondřejem Vetchým.

Nezapomeňte, že každý den se něco děje... a každý den to najdete na www.e-region.cz.