e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tepelnou Pohodu do škol čeká inovace

publikováno: 1.3.2013, kategorie: Vzdělávání, autor: Redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Po pěti letech svého fungování se projekt Tepelná pohoda do škol společnosti United Energy dočká inovace. Už na podzim letošního roku se mohou žáci a studenti těšit na nový vzdělávací program, který teplárenská společnost připravuje ve spolupráci s mosteckým gymnáziem. Naváže tak na úspěšné exkurze žáků do teplárny.

Vzdělávací program pro základní školy regionu v rámci projektu Tepelná Pohoda do škol odstartovala společnost United Energy již v roce 2008. Jeho cílem bylo především seznámit děti s principem výroby elektřiny a tepla a zároveň vzbudit zájem žáků o studium technických oborů a získávat v nich možné budoucí zaměstnance.

„Program byl školám nabízen celých pět let, přesto zájem o něj neutuchal a všechny termíny byly do 14 dnů vždy beze zbytku rozebrány. Přesto jsme rozhodli v jeho současné podobě nepokračovat, neboť projekt fungoval po celou dobu v původní podobě a my bychom jej rádi inovovali a připravili pro žáky zase něco nového,“ vysvětlila tisková mluvčí společnosti Miloslava Kučerová. „V současné době připravujeme ve spolupráci s Podkrušnohorským gymnáziem v Mostě zcela nový projekt exkurzí s pracovním názvem Nebojte se matematiky. Jedním z cílů projektu je přesvědčit studenty, že matematika není jen abstraktní věda, které je třeba se bát, ale že je běžnou součástí života a může být i zajímavá,“ doplnila Kučerová.

Odstartování vzdělávacího projektu v nové podobě předpokládá teplárenská společnost ještě v tomto roce.  Bližší informace budou zveřejněny v průběhu září na webu www.tepelnapohoda.cz v záložce „… do škol“.

V loňském roce navštívilo komořanskou teplárnu v rámci projektu Tepelná Pohoda do škol 274 studentů. Od počátku zahájení vzdělávacího programu v roce 2008 prošlo areálem společnosti United Energy více jak 1 800 dětí středních, základních i mateřských škol regionu Mostecka, Litvínovska a Chomutovska.