e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zajímavé výstavy na březen

publikováno: 1.3.2012, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Galerie a výstavní sály nabídnou v březnu umění i zábavu pro děti. Pro ty je určena výstava pohádek na zámku v Klášterci nad Ohří a stavebnic na Červeném Hrádku. Osecký klášter představí fotografie, žatecké i teplické muzeum připomene, že se blíží Velikonoce.

Prodejní obrazová výstava Petra Velvarského je od začátku března otevřena v prostorách informačního centra v Duchcově na Masarykově ulici. Výstava bude přístupná do 5. dubna ve všední dny od 8,30 do 17,00 hodin.

Dětské práce na téma Fauna a Flora jsou k vidění od začátku března ve výstavní síni chomutovského SKKS. Na česko-německém výtvarném projektu se podílely ZŠ Na příkopech v Chomutově a Mittelschule Schibenberg.

V sobotu 3. března se v galerii Informačního turistického centra ve vstupním areálu oseckého kláštera otevírá výstava fotografií Jana Marholda, nazvaná Reflections Of My Soul. Jako host bude vyprávět o Bali Stanislav Hanuš. Vernisáž začíná v 16,00 hodin a výstava potrvá do 31. března. Otevřeno je od úterý do neděle od 10,00 do 16,00 hodin.

Barevný svět Gustava Marenčáka a Marcely Meškanové se otevře 5. března v Galerii Lurago v Chomutově. Vernisáž začíná v 17,00 hoidn a zahájí ji divadelní soubor Pohoda. Výstavu můžete vidět do 28. března.

V prostorách renesančních sálů kláštereckého zámku bude od 4. března do 29. dubna k vidění výstava pod názvem Zpátky do pohádky. Určena je všem milovníkům pohádkového žánru. Prostřednictvím cca šedesáti kostýmů, rekvizit a kulis si diváci připomenou patnáct známých pohádek z tvorby Československé a následně České televize.

Prostory zámku Červený hrádek zaplní od 3. března modely vytvořené z nejznámější české hračky - stavebnice Merkur, která provází už celé generace dětí a dospělých. Více se o historii Merkuru i výstavě dozvíte zde.  Otevřeno bude do 27. března od úterý do pátku od 9,00 do 17,00 hodin, o víkendu od 10,00 hodin.

V polovině března už můžete přivítat v žateckém muzeu K.A. Polánka Velikonoce. Od 15. března do 15. dubna zde bude otevřena výstava kraslic Dejte vejce malované... Součástí programu budou také předváděcí akce. Podrobnosti příští týden v rubrice Volný čas.

Také v Teplicích na zámku bude otevřena v polovině března velikonoční výstava. Prezentuje tradiční velikonoční zvyky a pověry z venkovského a měšťanského prostředí. Dále návštěvníkům přiblíží tradiční české i německé velikonoční pokrmy. Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 15. března v 17,00 hodin ve výstavních místnostech teplického zámku.