e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Autodrom vyhlásil tři termíny letního příměstského tábora

publikováno: 1.2.2019, kategorie: Pro děti, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Letní prázdniny jsou možná ještě daleko, ale vyplatí se začít shánět program pro děti včas. Kvalitní tábory bývají rychle plné. Mostecký autodrom už zveřejnil termíny turnusů letního příměstského tábora pro děti od 6 do 15 let. 

Po zkušenosti z loňského roku, kdy si zájem rodičů vynutil uspořádání dalšího mimořádného turnusu, organizátoři letos nabízejí hned tři termíny. Rodiče tak mohou přihlásit své potomky v týdnu od 8. do 12. července, od 22. do 26. července nebo od 19. do 23. srpna. Více informací, kontakt, přihlášku a další potřebné dokumenty zájemci najdou zde

„Reagujeme na poptávku. Pro příměstský tábor u nás se rozhoduje stále více rodičů. Loni jsme jeden termín přidávali, letos už tedy nabízíme rovnou tři. Zájem nás pochopitelně těší, snažíme se nabízet vskutku zajímavý a pestrý program, aby se děti zabavily a měly co nejvíce pohybu,“ uvedla ředitelka polygonu společnosti Autodrom Most Veronika Raková.

Sraz na tábor je každé ráno od pondělí do pátku od 7,30 do 8,30 hodin u dětského dopravního hřiště, kde si rodiče své syny a dcery vždy do 16,00 hodin i vyzvednou. O děti se postarají zkušení vedoucí, kteří dohlédnou i na jejich pitný režim. Cena za pětidenní pobyt na táboře činí 2 000 korun a zahrnuje také svačiny a obědy v místní restauraci.

Zdůraznila, že jako provozovatel závodního okruhu a organizátor sportovních motoristických podniků autodrom klade důraz na bezpečnost silničního provozu. „Náš tábor chce chlapce a dívky hlavně bavit a umožnit jim co nejvíce pohybu, zároveň se ale zaměří také právě na bezpečnost chodců a cyklistů a jejich správné chování v rušných ulicích. Nácvik modelových situací umožní dobře vybavené dopravní hřiště se značkami, semafory i kruhovými objezdy. Dětem zdarma zapůjčíme kola, koloběžky či odrážedla a také helmy,“ doplnila Raková.

Děti se mohou těšit také na společenské hry a soutěže o ceny, jež doplní sportovní aktivity včetně míčových her, zdolávání certifikovaných prolézaček nebo jízda po skluzavce. Čeká je také prohlídka celého areálu autodromu, a to i paddocku a závodní dráhy. Pestrý program doplní výlet přizpůsobený věku táborníků a momentálnímu počasí. Každý si může přinést i své sportovní potřeby, například rakety na badminton nebo kolečkové brusle.