e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Docela velké divadlo zkouší Za úplňku

publikováno: 1.2.2012, kategorie: Divadlo a film, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Docela velké divadlo v Litvínově zahájilo nový rok zkouškami textu českého autora Roberta Geislera, držitele Českého lva za scénář k filmu Protektor. Absurdní divadelní komedie Za úplňku, která se odehrává v jednom divadelním baru, bude mít premiéru 17. února.

"Na jevišti probíhá představení a venku na obloze svítí měsíc v úplňku. Do baru přicházejí herci, kteří zrovna nejsou na scéně, jejich rodinní příslušníci, ale také nezvaní návštěvníci. A protože ve městě zrovna probíhá vojenské cvičení, objeví se v divadle i snaživý plukovník české armády a zmatený americký generál. Jejich přítomnost vyvolává celou řadu absurdních situací, které se divadelní barmanky snaží udržet v takových mezích, aby nemuselo být přerušeno představení. Ale když do baru přijde ještě těhotná žena a policista, vypadá to, že veškerá snaha o záchranu představení je marná," představila hru Jana Galinová, která text Roberta Geislera upravila pro litvínovskou scénu.

Autor, Robert Geisler, dramatik, scénárista, výtvarník a příležitostný herec, držitel Českého lva za scénář k filmu Protektor a autor scénáře k úspěšnému seriálu Terapie, pracuje v Divadle Na zábradlí v Praze jako grafik.

Hudbu napsal Jan Turek, výpravu obstarali Jurij Galin, Lenka Lavičková a Tomáš Kypta, režíruje Jurij Galin. V představení hrají Andrea Traganová, Lenka Lavičková, Jana Galinová, Zuzana Bartošová, Robert Stodůlka, Lukáš Masár, Petr Kozák, Petr Erlitz, Jan
Bouše, Kamila Raková a Hana Marvanová.