e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Teplicích vzniká Centrum nevyužitých věcí

publikováno: 27.3.2024, kategorie: Vzdělávání, autor: redakce

Swap Teplice, spolek, který se zaměřuje na přinášení nového života nevyužitým věcem, spustil sbírku finančních prostředků na otevření svého vlastního Centra nevyužitých věcí nebo-li Re-use centra v teplických Trnovanech.

Turistická sezóna Dopravy Ústeckého kraje začíná na Velký pátek

publikováno: 26.3.2024, kategorie: Turistika, autor: redakce

V pátek 29. března se rozjede v Ústeckém kraji celá řada turistických spojů, které jezdí pouze od jara do podzimu, většinou o víkendech a ve svátcích. Svézt se můžete motoráčkem, autobusem i lodí, s některými linkami i do Německa.

Osecké děti dostaly ceny za své permoníky

publikováno: 25.3.2024, kategorie: Pro děti, autor: Kateřina Táborská

Město Osek si začátkem ledna připomnělo 90. výročí katastrofy na dole Nelson III, která se řadí k největším hornickým neštěstím u nás. Do vzpomínek se zapojily také děti ze Základní školy Osek. Teď si za svou práci odnesly odměnu od Severočeských dolů.

Tři ochotnické soubory, tři komedie v Podbořanech

publikováno: 22.3.2024, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

V první půlce dubna se v Podbořanech mohou těšit diváci na tři komediální činohry tří ochotnických souborů. Jako první se představí hned 3. dubna Rádobydivadlo Klapý, tentýž týden v sobotu zahraje Divadlo Navenek Kadaň a v pátek 12. dubna postoloprtský Klouzák.

Připravte se na Velikonoce na litvínovském zámku

publikováno: 21.3.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Přivítat velikonoční svátky můžete v neděli 24. března na zámku Valdštejnů v Litvínově a v přilehlém zámeckém parku, kde se bude konat jarmark. Ve stejný den se navíc na náměstí Míru uskuteční litvínovský food festival s nabídkou jídel a nápojů celého světa. Velikonoční jarmark se bude konat i příští týden.

Vodní elektrárna Střekov se v sobotu otevře veřejnosti

publikováno: 20.3.2024, kategorie: Vzdělávání, autor: Ota Schnepp

Vodní elektrárna Střekov v Ústí nad Labem, kterou na řece Labi provozuje Skupina ČEZ, se opět otevře veřejnosti. Bude tomu tak v sobotu 23. března u příležitosti Světového dne vody. Návštěvníci se budou moci podívat do všech důležitých vnitřních i venkovních částí.

Při Noci divadel v Mostě si můžete vyzkoušet různé divadelní profese

publikováno: 20.3.2024, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Činohra Městského divadla v Mostě chystá v rámci Noci divadel interaktivní večer, při kterém se diváci promění v různé divadelní profese a mohou si tak na jeden večer vyzkoušet, jak vzniká divadelní inscenace od čtené zkoušky až po premiéru před diváky. Dvanáctý ročník Noci na téma Proměna se koná v sobotu 23. března.

Zeptejte se meteorologů! V sobotu na stanici Kočkov

publikováno: 19.3.2024, kategorie: Vzdělávání, autor: Kateřina Táborská

Český hydrometeorologický ústav v Ústí nad Labem - Kočkově zve v sobotu 23. března na Den otevřeních dveří. Seznámit se můžete s odbornými pracovišti, zeptat se všechno, co vás zajímá a pobaví se také děti. Tématem dne je Voda v krajině.

Dny vína za mosteckém Benediktu už za měsíc

publikováno: 18.3.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Přesně za měsíc začne na mosteckém Benediktu dvanáctý ročník Dnů vína. Oblíbená degustační prezentace vinařů z Moravy a Čech, doplněná dobrým jídlem, zábavou a hudbou, se bude jako obvykle konat po dva dny – ve čtvrtek 18. a pátek 19. dubna odpoledne a večer.

V Klášterci se opět rozjíždí sdílená kola

publikováno: 17.3.2024, kategorie: Sport, autor: redakce

Po úspěšném pilotním projektu pokračuje město Klášterec nad Ohří se službou sdílených kol nextbike Czech Republic. Prodloužená sezóna potrvá o jeden měsíc déle - od 15. března do 15. listopadu. Navýšil se také počet stanovišť a jízdních kol.

Povodí opraví jez na Ohři v Kadani, omezí provoz cyklostezky

publikováno: 15.3.2024, kategorie: Turistika, autor: redakce

Povodí Ohře začíná opravovat dolní jez na Ohři v Kadani pod kadaňským hradem. Stavební práce, jejichž součástí je vybudování rybího přechodu, omezí provoz na cyklostezce u řeky. Náklady jsou 76 milionů korun, informovala mluvčí státního podniku Dana Zikešová.