e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lovosice chtějí obnovit poškozené koupaliště

publikováno: 31.1.2014, kategorie: Turistika, autor: Jana Hejdová

Sdílet: facebook twitter google+

Lovosice o obnově svého koupaliště uvažovalo už několik let, neboť to jeho technický stav vyžadoval. Definitivní rozhodnutí přišlo po loňských povodních. Ty lovosické koupaliště zasáhly v plné síle a znamenaly ukončení jeho provozu. V plánu je jeho přeměna na moderní místo pro sport a odpočinek. Nová podoba vznikne i za pomoci vysokoškoláků.

„V současné době situaci stále řešíme s pojišťovnou. Získanou finanční náhradu samozřejmě použijeme na opravy areálu. Rádi bychom ale nutné stavební práce spojili s rozsáhlejší rekonstrukcí," říká starostka Lovosic Lenka Lízlová.

Město proto uvažuje o vhodném dotačním titulu, který by pomohl nákladnou přestavbu financovat. „Koupaliště má v Lovosicích dlouhou historii. A i když mu v létě konkuruje například pískovna v Píšťanech, určitě tu má své místo," dodává Vladimíra Nováková.

Záměrem je, aby z původního koupaliště vzniklo příjemné místo pro volnočasové aktivity, s moderním zázemím, občerstvením atd. Přípravy začnou prvními architektonickými návrhy na budoucí podobu koupaliště. Na té by se měli podílet i studenti vysokých škol, které chce město v nejbližší době oslovit.