e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ústecký kraj a ČEZ spolupracují a opravují školy

publikováno: 30.12.2011, kategorie: Vzdělávání, autor: Alena Tichá

Sdílet: facebook twitter google+

Ústecký kraj si mohl díky finančním prostředkům od společnosti ČEZ, které získal na základě smlouvy o vzájemné spolupráci, dovolit vylepšit zázemí na třech středních školách, svých příspěvkových organizacích. Celkem na rekonstrukce padlo téměř 50 milionů korun. Všechny tři projekty se odehrály během letošního roku. Seznamte se s nimi.

Generální rekonstrukce elektroinstalace se dočkala Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb v Litoměřicích. Začala v říjnu loňského roku a byla dokončená letos v dubnu. Celkem stála zhruba 13 milionů korun. Nyní má škola kamerový systém, místní rozhlas a kvalitní elektrickou síť pro účely odpovídající 21. století.

Střední odborná škola v Litvínově – Hamru potřebovala nové ateliérové učebny pro výtvarné a umělecké obory. Za více než 13 milionů korun se je podařilo vestavit do stávajícího objektu školy v období od srpna do prosince 2011.

Na Vyšší odborné škole a střední škole Varnsdorf se v září letošního roku začalo pracovat na zateplení hlavní budovy a výměně oken, obojí bude dokončené v září 2012. Stavební práce si vyžádají 20 milionů korun.