e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovský zoopark je nejnavštěvovanější zoo kraje

publikováno: 30.1.2017, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Rekordních 277 tisíc lidí přišlo vloni do chomutovského Podkrušnohorského zooparku. Zařadil se tak do pětice zahrad v ČR, které ohlásily v loňském roce rekordní návštěvnost. Chomutovská zahrada je bezkonkurenčně nejoblíbenější v celém Ústeckém kraji a letos útočí i na titul nejnavštěvovanějšího místa v kraji.

Podle statistik velké zoologické zahrady v České republice navštívilo vloni přes šest milionů lidí. Téměř jeden a půl milion z toho tvoří návštěvníci pražské zoo. Chomutovská zahrada letos ohlásila jako jedna z pěti v ČR rekordní návštěvnost, která přesáhla 277 tisíc návštěvníků. Chomutovský zoopark to řadí na špičku v Ústeckém kraji nejen v zahradách (jsou zde tři), ale obecně v turistických atrakcích. V roce 2015 statistiku vedl památník Terezín s 270 tisíci návštěvníky, což letos zoopark překonal. Ústeckou zoo navštívilo přes 160 tisíc lidí a děčínskou, která taktéž zaznamenala návštěvnický rekord, 114 tisíc.

"Návštěvnost pozitivně ovlivnilo příznivé počasí v období hlavní návštěvnické sezóny, nové pavilóny a aktivity, ale i obavy lidí z cest do zahraničí," informovala vedoucí marketingu chomutovského zooparku Martina Pelcová.