e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Benediktu vyrostlo přes prázdniny workoutové hřiště

publikováno: 29.8.2015, kategorie: Sport, autor: Město Most

Sdílet: facebook twitter google+

Venkovní posilovna pod širým nebem, tak by se dalo nazvat nové workoutové hřiště, které vyrostlo během srpna v rekreačním areálu na Benediktu v Mostě za dětským hřištěm u břehu nádrže. Vybaveno je různými druhy zařízení určenými pro posilování vahou vlastního těla a na své si v něm přijdou zvláště nadšenci posilování. Napomáhá k rozvoji fyzické kondice, ke smysluplnému trávení volného času především u dospívající mládeže.

Jednotlivé cvičební prvky pro street workout jsou umístěny na betonové desce o rozměrech 10 krát 13 metrů opatřené z bezpečnostních důvodů tartanovým povrchem. Nechybí tu speciální hrazdy pro cvičení s vahou vlastního těla, trojitá freestylové bradla, tyč na pole dance a další.

Hřiště bude veřejně přístupné a každý na něm bude mít možnost si zdarma zacvičit. Řídit se bude provozním řádem rekreačního areálu, kdy v letních měsících bude otevřené od 7 do 22 hodin a v zimě pak od 8,00 do 18,00 hodin. Vybudování hřiště stálo zhruba 700 tisíc Kč a 250 tisíc Kč na něj přispěla společnost Vršanská uhelná.