e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Komořanská teplárna rozdávala dary

publikováno: 29.2.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

V prvním kole uspělo 13 organizací, které od United Energy získají finance. V polovině ledna letošního roku bylo ukončeno přijímání žádostí organizací a škol regionu o sponzorský příspěvek. K tomuto datu se sešlo 27 přihlášek od 22 organizací, z toho 11 z oblasti sportu a volného času, 8 z oblasti vzdělávání, 4 z oblasti kultury, 1 ze zdravotnictví a 2 z oblasti sociální. Jeden projekt se týkal ochrany životního prostředí.

Rozhodnutí výběrové komise, které organizaci uvolní peněžní dar na její projekt, padlo 11. února. Z došlých žádostí vybrala komořanská teplárna třináct nejzajímavějších projektů, mezi které rozdělila 375 000 korun.

Z finančního příspěvku se tak již nyní může radovat například ZŠ Zahradní v Chomutově, která obdrží 50 tisíc korun na pořízení synchronizační a napájecí jednotky pro 24 iPadů (iKufru USB) využívaných ve výuce, Obecně prospěšná společnost Energie z Meziboří, z částky 45 000 korun na úpravu zahrady u dvojdomku obývaném klienty – uživateli sociálních služeb, SOŠ energetická a stavební v Chomutově, jíž teplárna věnuje 37 tisíc korun na organizaci Mezinárodní přehlídky odborných dovedností žáků elektrotechnických škol v ČR a na organizaci soutěže v požárním útoku.

Díky daru od teplárenské společnosti (38 tis. Kč) bude moci SPŠ A VOŠ v Chomutově pokračovat v etapovém projekt rekonstrukce laboratoří elektrických měření a výpočetní techniky. Podporu získá také fotografická soutěž Destinační agentury Krušné hory Krušné hory očima dětí (20 tis. Kč), Billiard hockey club Most (30 tis. Kč) na organizaci mistrovství světa ve stolních hokejích, Lukáš Macek (10 tis. Kč) na realizaci Mosteckých hudebních setkání sezóně 2016/2017 v Městském divadle Most a další neziskové organizace.

Společnost United Energy již vyhlásila 2. kolo přijímání žádostí o dary a sponzoring v daném roce. Přihlášky je možné zasílat od 1. března 2016. Aktuální informace sledujte na www.tepelnapohoda.cz, v záložce „…regionu“.