e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V pátek se otevře Mikulovická brána v Kadani

publikováno: 28.6.2016, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

První červencový den se otevírá v Kadani další památka. Věž Mikulovické brány, která patří mezi nejstarší stavby celého královského města, prošla v posledních měsících rekonstrukcí. Brána se otevře v 10,00 hodin a od 17,00 hodin se bude konat malá slavnost. Výhled z Mikulovické brány tak nahradí turistům uzavřenou radniční věž, která se také opravuje.

"Funkci brány a její stavební zajímavosti představujeme v nové stálé expozici, jejíž součástí je také miniexpozice historických fotografií staré Kadaně ve vyhlídkovém podlaží věže," informovalo Městské muzeum v Kadani, které bude věž provozovat. V současné době probíhá v Kadani také oprava radniční věže, která je po celý červen a červenec uzavřena. Původně se sice s uzavřením nepočítalo, neboť se opravuje pouze opláštění, nakonec ale rada rozhodla věž uzavřít. Mikulovická brána tak vynahradí návštěvníkům Kadaně výhled z výšky na měst.

Zájemci se budou moci do brány podívat 1. července již od 10,00 hodin. Každou celou hodinu je tam doprovodí průvodce.

Pravidelná otevírací doba Mikulovické brány:

červenec a srpen (v době uzavření radniční věže): pondělí - neděle, prohlídky od 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 a 17 hodin, po dokončení opravy radniční věže: pondělí - neděle, prohlídky od 13, 14, 15, 16 a 17 hodin.

září: soboty a neděle, prohlídky od 13, 14, 15, 16 a 17 hodin.

Fyzicky náročný výstup na věž není vhodný pro malé děti a osoby se sníženou pohyblivostí či strachem z výšek. Vstupenka stojí 30 Kč a lze ji koupit v Galerii Josefa Lieslera.