e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kvarteto teplické filharmonie koncertuje ve Velkém Březně

publikováno: 28.5.2017, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Novorenesanční zámek rodu Chotků ve Velkém Březně na Ústecku bude již třetím zámeckým areálem, do něhož zavítá letošní Hudební festival Ludwiga van Beethovena. Ve středu 7. června zde od 19,00 hodin zahraje Smyčcové kvarteto pořádající Severočeské filharmonie Teplice.

Komorní soubor Severočeské filharmonie Teplice se zaměřuje na interpretaci hudby od klasicismu po první polovinu 20. století. Jeho členové se však nevyhýbají ani drobným formám - vyšší populár, filmová hudba, jazz, které tvoří doplnění jejich hudebního archívu pro dramaturgie určené lázeňskému prostředí, nebo například společenským událostem vyžadujícím navození prožitku jedinečnosti okamžiku. Všichni členové spolupracují též s řadou symfonických i komorních těles, s kterými navštívili většinu evropských zemí, Japonsko, Činu, Malajsii a jiné. Smyčcové kvarteto hraje ve složení David Pospíšil (housle), Tatiana Badian (housle), Petr Pospíšil (viola), Hynek Schutz (violoncello). Podrobný program najdete na festivalovém webu

Předprodej vstupenek na festivalové koncerty v Teplicích v pokladně Domu kultury Teplice, pondělí - pátek 9,00 - 20,00 hodin, sobota - neděle 14,00 - 20,00 hodin, online rezervace: www.dkteplice.cz. Vstupenky na koncerty mimo Teplice budou k dispozici vždy hodinu před začátkem na místě.

Od pondělí 15. května můžete festivalové dění sledovat ve Speciálu Jaro s Beethovenem