e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplické muzeum nabídne českou modernu i vánoční dílny pro děti

publikováno: 27.11.2014, kategorie: Výstavy, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Výstava s vánoční tématikou nebude chybět ani v regionálním muzeu v Teplicích. Ve výstavních místnostech teplického zámku se otevře ve čtvrtek 27. listopadu v 17,00 hodin a nese název Ježíšek - nejslavnější děťátko. Během prosince se otevřou na zámku další dvě výstavy a také dětská vánoční dílna.

Výstava představí rozličné zobrazení stále živého příběhu nejslavnějšího děťátka a také jeho ztvárnění v tradiční lidové kultuře. Potrvá až do 1. února v I. a II. výstavní místnosti muzea.

Od 1. prosince bude přístupná ve III. výstavní místnosti expozice dřevěných andělů a dalších plastik uměleckého řezbáře Vjačeslava Antoše. Vernisáž výstavy se koná ve čtvrtek 4. prosince v 17,00 hodin a potrvá do poloviny ledna.

V jízdárně pak můžete od 12. prosince shlédnout unikátní výstavu českého moderního umění od kubismu po experimentální tvorbu České moderní umění 1922 - 1980. "Představí, kromě jiných,  originální díla legend české  moderny -  E. Filly, J. Zrzavého a F. Muziky i dílo fenoménu české abstrakce J. Koblasy. Celá výstava je věnována 120. výročí trvání teplického muzejnictví a připomene slavnou dobu teplických muzejních výstav 60. let 20. století," informovala Vlasta Tichá z teplického muzea. Vernisáž se koná 11. prosince v 17,00 hodin a výstava potrvá do 15. března příštího roku.

O víkendu 13. a 14. prosince se pro děti otevřou v muzeu vánoční dílny, zaměřené na tradice Vánoc. Děti ve věku 4 až 15 let si mohou zkusit pečení cukroví, zdobení perníčků, tvoření vánoční ozdoby z papíru, vánoční věštění, lití olova, výrobu dřevěné ozdoby a vánočního přání. Otevřeno bude od 14,00 do 17,00 hodin.