e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Strupčice čeká kulturní zima

publikováno: 27.11.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Ve Strupčicích se po večerech místní nudit nebudou. Obec pro ně připravuje několik příležitostí k zábavě. V listopadu proběhla Martinská zábava, kde bylo zcela vyprodáno. V neděli 2. prosince si užijí nejvíce děti. Nejprve ozdobí vánoční strom na návsi, pak přímo u stromu zazpívají školáci vánoční písničky a koledy. Poté vypukne mikulášská nadílka za účasti andělských a pekelných bytostí. Další programy budou následovat během prosince.

„Vzhledem k tomu, že je Mikulášská velmi oblíbená, na sál se už nevejdeme. Tak to zkusíme venku u svařáku a čaje,“ komentuje to starosta Luděk Pěnkava. Po setmění dojde na rozsvícení vánoční výzdoby a vánočního stromu. Finále obstará ohňostroj.

„Snažíme se pořádat aspoň jednu akci za měsíc, aby si každý vybral podle svého gusta. V prosinci budou dokonce tři víkendy po sobě. A v lednu už zase začnou plesy a zábavy,“ dodává starosta. Týden po mikulášské, v sobotu 8. prosince, přijede v 15,00 hodin do Strupčic profesionální aranžérka, která pomůže zájemkyním vyrobit si vlastní adventní věnec za poplatek pouhých sto korun. Je ale potřeba se předem přihlásit, aby byl připraven materiál v dostatečném množství.
Další víkend, 16. prosince, pořád obec pro strupčické milovníky kultury zájezd do Národního divadla na Krále Leara. „Před návštěvou divadla bude možnost prohlédnout si staroměstské vánoční trhy. Autobus už je zcela plný, nedokázali jsme ani vyhovět všem zájemcům, kdo jen trochu váhal, měl smůlu,“ informuje Luděk Pěnkava.

Kulturní a společenské akce jsou ve Strupčicích oblíbené, v létě je hlavním centrem zábavy sportovní areál, jinak je to náves nebo sál místní hospody. Naposledy tu proběhla haloweenská party, které se účastnily nejprve děti v maskách, soutěžilo se o nejhezčí dýni a závěr večera patřil dospělým.