e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Konference Stop and Stay skončila, chystá se ročník 2015

publikováno: 27.4.2014, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dva dny plné zajímavých informací o turistických atraktivitách Dolního Poohří i dalších míst v Ústeckém kraji, inspirací z jiných regionů i strategií pro zlepšení kvality turistické nabídky - to vše nabídla konference Stop and Stay, která skončila v pátek odpoledne v Žatci.

Pátý ročník konference, zaměřené na cestovní ruch, se přesunul z Litoměřic do Žatce a jejím organizátorem se stala Destinační agentura Dolní Poohří, respektive její ředitelka Libuše Pokorná Novotná. "Dolní Poohří je nejmladší destinační agenturou a vznikla vlastně jako takový zbytek. Teď nám toto teprve tříleté mimino předvedlo, že umí uspořádat dospěláckou věc," pochválil organizátorku předseda správní rady Destinační agentury Dolní Poohří Jan Kerner. První den účastníci konference putovali proti proudu řeky - ze Žatce, které se připravuje na nominaci na seznam památek UNESCO, okolo vinic u Března přes kadaňské nábřeží Maxipsa Fíka cyklostezkou do Lázní Evženie v Klášterci nad Ohří. Kromě prezentace jednotlivých destinací se hovořilo také o podpoře cestovního ruchu, ať už ze strany CzechTourism, Ústeckého kraje, respektive Brány do Čech, či prostřednictvím Českého systému kvality služeb a Asociace hotelů a restaurací ČR. Součástí čtvrtečního programu bylo také poznávání - cesta do Vernerova mlýna v Brlohu, na zámek Nový Hrad v Jimlíně a prezentace regionálních produktů.

Konference zůstane v Dolním Poohří i nadále, příští ročník se přesune jen trochu dál proti proudu - do Kadaně. Šestý ročník konference se bude konat 23. a 24. dubna 2015.

Dva týdny před konferencí jsme vám přinášeli rešerše některých příspěvků v našem Speciálu Stop and Stay. Ten však s koncem konference nekončí, ale představí vám v následujících dnech další zajímavosti z příspěvků. Dočtete se například o tom, kdo se stal hoteliérem a restauratérem roku 2013, co zajímavého nabízí Březno u Chomutova nebo město Louny a jaký potenciál nabízí legenda jménem Wogastisburg.