e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Fantomové bílinských zahrádek chyceni při činu

publikováno: 26.10.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: František Krejčí

Sdílet: facebook twitter google+

Strážníci Městské policie Bílina přistihli zloděje přímo při pokusu o vloupání do zahradní chatky. Dvojice zlodějů se právě pokoušela vypáčit dveře, když se jim za zády objevila hlídka MP. Krátce po třetí hodině ranní prováděla hlídka MP Bílina kontrolu zahrádkářské kolonie na Pražském předměstí. Pozornost strážníků upoutalo bledé mihotavé světlo kapesní svítilny v blízkosti jedné z chat.

Zloději si svítili do okna chaty a tipovali, jestli chata „stojí za ránu“. Strážníci se nepozorovaně přiblížili k chatě, kde spatřili dva lupiče, kteří se pokoušeli vypáčit dveře. Oba pachatelé sice na okamžik ztuhli leknutím, přesto se pokusili o útěk. Jednoho zloděje zadrželi strážníci ihned na místě. Druhý pachatel se strážníkům na chvíli ztratil ve tmě, ale za okamžik vběhl přímo „do náručí“ hlídce Policie ČR, která byla k případu přivolána.

Jak uvedl policejní zdroj, bylo staršímu z pachatelů hned druhý den Policií ČR sděleno obvinění z krádeže vloupáním do nejméně deseti bílinských zahradních chatek. Tento 37letý recidivista byl v minulosti již za majetkovou trestnou činnost odsouzen, proto mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Jeho kumpánovi a ještě i třetímu muži, který v předešlých vloupáních taktéž figuroval, hrozí dva roky kriminálu. Celková škoda na odcizených věcech a poškozených objektech přesáhla částku devadesáti tisíc korun.