e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Druhý ročník projektu Atletika pro děti

publikováno: 26.4.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

„Staň se atletickou nadějí Ústeckého kraje“ – takový podtitul letos dostaly doprovodné akce Atletiky pro děti v Ústeckém kraji. Společný projekt Českého atletického svazu a Ústeckého kraje vstupuje letos do druhého ročníku. O zájmu svědčí nejen velká účast na doprovodných akcích, ale také vzrůstající počet pravidelně sportujících  dětí v oddílech a klubech.

Ústecký kraj se i v letošním roce rozhodl podpořit Atletiku pro děti a tak se na závodění s příjemnými atletickými pomůckami  mohou těšit děti z mnoha koutů tohoto regionu. Zároveň podpoří Ústecký kraj i vybrané atletické oddíly či školky a školy, kterým budou předány atletické sady. Cílem je především podpořit pravidelné a zdravé sportování dětí.  Jak říká hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, díky speciálním sadám se sportování a konkrétně atletika promění také v zábavu.

 „Společný projekt Českého atletického svazu a Ústeckého kraje přinese dětem už od mateřských škol hravé atletické disciplíny a mnohé jistě přiláká v pozdějším věku k opravdové atletice a bojům o medaile. Peníze, které do tohoto projektu vložil Ústecký kraj, pomohou  rozhodně dobré věci. Vloni jsme spolu s ČAS rozdali pět atletických sad, pro letošek je máme připravené ve stejném počtu,“ dodává představitelka Ústeckého kraje. „Jsme rádi, že můžeme pokračovat v trendu minulého roku a že atletika určená dětem se díky podpoře paní hejtmanky v Ústeckém kraji opět rozroste,“ říká předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

30. dubna – Memoriál Karla Raise v Lounech – jedna atletická sada pro pořádající oddíl (schváleno městem Louny,

28. května – Den dětí v ZOO Ústí nad Labem,

2. června – Atletika pro děti aneb Staň se atletickou nadějí Ústeckého kraje na Městském stadionu v  Ústí nad Labem – Bukově - jedna atletická sada pro cílový subjekt navržený městem Teplice,

září – Děčín -  atletická sada pro cílový subjekt navržený městem Děčín,

září – Litoměřice / Štětí - jedna atletická sada pro cílový subjekt navržený městem Litoměřice.