e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Cukráři z Podbořanska budou vyrábět sladké skály

publikováno: 26.3.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dokážete vyrobit dort ve tvaru skály nebo kapličky? Pak se zkuste přihlásit do neobvyklé cukrářské soutěže, kterou vyhlásila obec Petrohrad na Podbořansku a nedaleké město Jesenice. Fantazii se podle pořadatelů meze nekladou, vaším úkolem však bude ztvárnit dvě turistické dominanty Jesenicka. Trénovat můžete do 2. dubna, kdy vypukne samotná soutěž.

Zákusek má být ve tvaru jesenického viklanu nebo kapličky Všech svatých u Petrohradu. Fotky obou turistických atraktivit si můžete prohlédnout zde. Právě obě zajímavosti obou obcí jsou hlavním předmětem obnovy Naučné stezky Jesenicko. 

Soutěž je určena pro všechny věkové kategorie. Pro zařazení do soutěže je třeba k hodnocení přinést 5 ks stejných cukrářských výrobků na jedno z uvedených témat. Odborným garantem je Integrovaná střední škola Jesenice v Nezvalově ulici, kde se také 2. dubna uskuteční samotná soutěž. Registrace končí nejpozději deset minut před druhou odpoledne.

Odborná porota bude čtyřčlenná a tvořit ji budou zástupci města Jesenice, obce Petrohrad, ISŠ Jesenice a pozvaný host. Komise se zaměří jak na samotný nápad a estetický vzhled, tak i na chuť. Vyhlášení výsledků soutěže bude následovat hned po hodnocení soutěže v prostorách cukrářské výroby ISŠ Jesenice a na vítěze čekají hodnotné ceny.