e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na pivní miss bodovaly brunety

publikováno: 25.10.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Jiří Vích

Sdílet: facebook twitter google+

Vyhlášením výsledků a korunovací královny Miss zlatého moku ČR 2010 vyvrcholil v pátek v Žatci šestý ročník jedinečné soutěže, v níž krásné dívky zastupují pivní značky českých pivovarů. Jedenáct finalistek již v rámci zářijové žatecké Dočesné absolvovalo netradiční soutěžní disciplíny, jako je ruční česání chmele, degustace piva a jeho čepování i tanec s korbelem piva na hlavě. Vítězství si odnesla 23letá Aneta Sychrová z Ústí nad Orlicí.

V divadle dívky předvedly volné disciplíny – například zpěv, herecké etudy, ohňovou show, taneční a sportovní výkony. Nechybělo představení ve svatebních šatech a závěrečná promenáda v plavkách.
Odborná porota vybrala z 11 finalistek tři brunetky. Novou českou „pivní miss“se stala 23letá Aneta Sychrová z Ústí nad Orlicí prezentující pivní značku Suchdolský Jeník školního pivovaru České zemědělské univerzity Praha. První vícemiss byla vyhlášena 18letá Martina Karkošová z Velimi zastupující Postřižinské pivo Pivovaru Nymburk a druhou vícemiss 18letá Michaela Güntherová soutěžící za Poddžbánské pivo pivovaru v Mutějovicích na Rakovnicku.
Miss sympatie pomocí zasílaných hlasů pomocí zpráv SMS se stala 24letá Jana Marešová prezentující značku piva Holba Šerák Hanušovice, která k tomu vyhrála i titul Miss Deník Internet.
Čtenáři tištěných novin nejvíc hlasovali pro Moniku Ruprichovou z Turnova, která v rámci soustředění ve Spojených arabských emirátech získala také titul tamního hotelu Bin Majid.
Vítězkou čtenářské ankety Žateckých novin se stala Anna Zázvorková z Loun zastupující Žatecké pivo, zřejmě vlivem silného patriotismu místních.
Soutěž je celosvětově unikátní projekt, který spojuje dívčí krásu s oblibou českého piva a také se Žateckem, které je kolébkou českého pivovarnictví a chmelařství. Každá z dívek předvádí porotě, divákům i veřejnosti v médiích nejen své osobité půvaby, ale zároveň soutěží za značku některého z regionálních českých pivovarů. Pořadatelé Miss zlatého moku mají na projekt zaregistrovanou ochrannou známku. Letos proběhl už šestý ročník této soutěže. Finále se koná vždy v Žatci, který je střediskem českého chmelařství a pivovarnictví.