e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Čerti v Úštěku sbalí dětem aktovky

publikováno: 25.8.2015, kategorie: Pro děti, autor: Jaroslav Stejný

Sdílet: facebook twitter google+

Letošní slunečné a horké prázdniny se pomalu chýlí ke svému konci, a tak mnohdy posmutnělým dětem, ale zejména jejich starostlivým rodičům, nastává čas příprav na školu. Čím jiným začít než aktovkou a jejím vybavením. Proč to tentokrát neudělat trochu jinak? Začít můžete tento víkend v Muzeu čertů v Úštěku.

Ve dnech 29. a 30. srpna muzeum nabízí jedinečnou příležitost navštívit unikátní „Muzeum čertů“ na Úštěku s mimořádným programem pro děti, při kterém vám s přípravou aktovek budou pomáhat právě čerti. Nejen, že si užijete poslední prázdninové chvilky na báječném výletě, ale navíc s čertovskými brachy zažijete spoustu legrace a překvapení. Není snad třeba dodávat, že děti vůbec nemusí mít strach. V úštěckém muzeu se totiž nebojí děti, ale maminky, a tatínkové o maminky.

Pokud byste si chtěli vychutnat atmosféru malebného Úštěku při celodenním výletě, pak kromě příjemných chvil strávených v muzeu, můžete pobýt i v místní cukrárně, pizzerii, lze se vydat pěšky k hrádku Helfenburk, vykoupat se v jezeře Chmelař, či popojet autem pár kilometrů a navštívit nádherné barokní poutní místo a kapličky na vrchu Kalvárie v Ostré s překrásným výhledem na celé Úštěcko a po návštěvě „Pekla“ si tak udělat očko i „tam nahoře“.

Prohlídky každou celou hodinu od 10,00 do 16,00 hodin, prohlídka trvá cca 45min. Vstupné 80 Kč dospělí, 50 Kč děti. Objednávky na tel. 774 935 942.