e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Doporučujeme: vše pro vaši koupelnu

publikováno: 24.10.2005, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

I tentokrát následuje po radách pro zařizování koupelny výběr významných firem z regionu, které mohou vaši koupelnu postavit či vybavit. Jejich ukázkové koupelny vám jistě poskytnou inspiraci. Nabídneme vám také odkazy na stránky některých výrobců koupelnového zařízení a keramiky. Inspirace na internetu: Pokud chcete jít do obchodu už připraveni, zkuste si prohlédnout stránky některých výrobců. Ne v každé prodejně totiž najdete všechno a možná právě to, co tam chybí, by se vám hodilo nejvíc. Většina výrobců nabízí na internetu kompletní sortiment s podrobným popisem, takže můžete v klidu vybírat vhodné tvary, barvy i se pokochat designérskými nápady, až na výjimky najdete i ceny výrobků. Pokud chcete zachovávat jednotný styl vaší koupelny, je dobré vybírat vždy z jedné typové řady výrobce – podle nich se můžete na stránkách orientovat.
  • Jika – tradiční český výrobce sanitární keramiky, dnes již ovšem firma Laufen – www.jika.cz
  • Ravak – specializuje se na akrylátové vany, sprchové kouty a masážní systémy - www.ravak.cz
  • Vagnerplast – výrobce plastových van, vaniček, sprchových koutů, umyvadel, masážních boxů - www.vagnerplast.cz
  • Teiko – vyrábí vany, sprchové boxy, zástěny, umyvadla a další sanitu z plastu - www.teiko.cz
  • Riho – akrylátové vany, vaničky, vanové a sprchové zástěny, parní kabiny - www.riho.cz
  • Idealstandard – sanitární keramika, akrylátové vany, sprchové kouty, vířivé vany, baterie - www.idealstandard.cz
  • Chlumčanské keramické závody, Rako i Keramika Horní Bříza – všichni tito tradiční čeští výrobci keramiky už patří pod jedinou nadnárodní společnost Lasselberger. Na stránkách firmy můžete vybírat z velké řady obkladů a dlažeb a sanitární keramiky, orientace na webu je ale komplikovanější, doporučujeme postupovat přes odkaz „produkty“, vybírat pak můžete z celých kolekcí a systém sám vyhledává doplňky
Inspirace v reálu: Na internetu dnes lze koupit prakticky cokoliv, vybírat podle katalogu nebo fotografií třeba obklady se ale nedoporučuje. Měli byste si osahat povrch a podívat se na dlažici při denním i umělém osvětlení. Výstavní plochy prodejen sanitární keramiky a obkladů navíc hýří barvami a nápady, a tak můžete vyrazit i jen tak pro inspiraci.
  • CBS Teplice adresa: Dubská 2404, 415 01 Teplice telefon: 417535300 web: www.cbsteplice.cz Nabízí výstavbu a renovaci koupelen na míru, dodává sprchové kouty, baterie, umyvadla, dlažby, vany. Výrobce koupelnového nábytku. Ve fotogalerii na webu ukázky prací a prohlédnout si tam můžete i prodejní expozici.
    • Proton - Studio koupelny adresa: Břežánská 387/2, Bílina telefon: 417 820 224 web: www.protonk.cz Prodejce a dodavatel koupelen na klíč, zpracování 3D grafických návrhů koupelen, na webových stránkách ishop a spousta článků o zařizování koupelen.
    • Siko prodejna: Dubská 1662, Teplice telefon: 417 539 110 web: www.siko.cz Síť prodejen koupelnového vybavení s pobočkou v Teplicích. Rozsáhlá prodejna se 40 vzorovými koupelnami s kompletním sortimentem od dlažeb přes sanitu po doplňky, zpracování grafických návrhů. Na webových stránkách jednoduchá aplikace pro návrh koupelny a kompletní katalog včetně cen.
    • Svět Vody Most prodejna: Máchova ul. 344, Most (nákupní středisko Sever) telefon: 476 105 935 web: www.svetvody.cz Kompletní sortiment pro koupelny od všech významných výrobců, působících na trhu. Na stránkách velký výběr výrobků včetně fotografií. Firma se zabývá i přestavbou bytových jader, rekonstrukcemi koupelen, návrhy. Na webu bohatá fotogalerie realizovaných zakázek – můžete tam omrknout nápady a zjistit, čeho se vyvarovat.
    • A-Keramika Litvínov prodejna: PKH 240, Litvínov, 436 01 telefon: 476752336, fax 476 753 232 Pobočka řetězce A-Keramika Group s rozsáhlou výstavní plochou v Litvínově-Chudeříně. Nabízí dlažby a obklady a také sanitu. Na stránkách centrály www.a-keramika.com především dlažby a obklady, sanita se skrývá pod odkazem „komodity“.
    • Cesaro adresa: Pekárenská 24, Most - Velebudice telefon: 606 777 712, 476 127 078 web: www.cesaro.cz Pobočka řetězce, zabývá se především dodávkami pro instalatérské firmy, prodává ale i maloodběratelům. Nabízí sanitární vybavení, koupelnové doplňky, baterie, dřezy.
    • Obklady a dlažby Šujan prodejna: Česká 843 - středisko BETA, Most telefon: 476 127 070, 777 313 030 web: www.sujan.cz Dle vlastních slov největší výstavní plocha v severních Čechách nabízí kompletní sortiment pro koupelny – tedy nejen obklady a dlažby, ale také vany, umyvadla, nábytek a doplňky. Padesátka „ukázkových koupelen“ vás jistě inspiruje, na stránkách najdete odkazy na výrobce.
    • Instas Melíšek adresa: Hornická 1, Teplice telefon: 417 537 174 web: www.instas.cz Firma provádí kromě jiných instalačních a stavebních prací rekonstrukce koupelen na klíč.
    • Renova Žatec prodejna: Tyršova 271, Žatec telefon: 415 710 220 web: www.renova.zatec.cz Prodejce a dovozce dlažeb a obkladů, prodává také další koupelné vybavení a doplňky. Na stránkách přehled dodavatelů s ukázkovými fotografiemi. Společně s rozsáhlou prodejnou nábytku a bytových doplňků.
    • Obklady,dlažby Sterzl prodejna: Teplice - Srbice 36 telefon: 417 535 909 web: www.obkladysterzl.cz Prodejna obkladů a dlažby českých výrobců a doplňků k nim.
    • Kera vzorkovna: Duchcovská 30a, Teplice telefon: 417 531 015 web: www.kera-teplice.cz Prodej zařizovacích předmětů do koupelen – keramika, sanitární předměty, baterie, nábytek, přestavby na klíč. Na stránkách ale nenajdete ani ukázky prací ani katalog, pouze přehled výrobců s odkazy.
    Další firmy můžete hledat v katalogu pod heslem koupelny nebo obklady, dlažby. Na fotografiích ukázky prací těchto firem (dle pořadí): Svět vody Most, CBS Teplice, Siko.