e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ekocentrum zooparku připravuje Den otevřených dveří

publikováno: 24.9.2015, kategorie: Pro děti, autor: Martina Pelcová

Sdílet: facebook twitter google+

K oslavě Dne zvířat se připojí i Ekocentrum Podkrušnohorského zooparku v Chomutově. Pro děti a jejich rodiče připravuje na neděli 4. října Den otevřených dveří. Cílem je nejen umožnit dětem nahlédnout do prostorů Ekocentra a přilehlé zahrady, ale také jim představit zcela nový zájmový kroužek zaměřený na přírodu a vše co s ní souvisí.

„Země pod lupou“ je kroužek pro děti od 5 do 12 let, které rády zkoumají  vše, co Země nabízí. „Poznávání stromů, ptáků, setkávání se zvířaty, pozorování hmyzu a rostlin je pro děti tou nejlepší cestou, jak pochopit svět a jeho souvislosti,“ vysvětlil ekolog a vedoucí nově vznikajícího přírodovědného kroužku Václav Brožka (na fotografii s dětmi na Ekotáboře). „Každé úterý a čtvrtek se budeme setkávat v Ekocentru a využívat bohatého prostředí zoologické zahrady,“ dodal Václav Brožka. 

Každý, kdo se vydá v neděli 4. října na oslavu Dne zvířat do zooparku, neměl by minout ani budovu Ekocentra. Cesta k Ekocentru od vstupních pokladen zooparku bude předem vyznačena. Program oslav Dne zvířat přineseme.