e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Najde se nevěsta pro Casanovu? Dozvíte se v sobotu v Duchcově

publikováno: 24.8.2016, kategorie: Památky, autor: Marian Hochel

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 27. srpna se také zámek Duchcov zapojí do Hradozámecké noci, tentokrát pod názvem Casanova se žení. Bude se hledat nevěsta. Povede se oženit záletníka a svůdce Giacoma Casanovu? Kromě baletního programu a netradičních prohlídek vás čeká i výstava svatebních šatů.

Oživené prohlídky zámku s Divadlem V Pytli a Casanovou v podání Petra Stolaře slibují program plný legrace i lechtivých překvapení. Hudebně-taneční program se sólistou a choreografem Severočeského divadla Vladimírem Gončarovem, držitelem Ceny Thálie a Ceny hejtmana Ústeckého kraje za přínos v oblasti kultury, roztančí Valdštejnský sál.

„Casanova hledá svou životní lásku, svůj ideál. Nachází ji v každé ženě. Takové jsou ženy jeho života – ideální jsou všechny, které ve svém životě potkal,“ prozrazuje ke koncepci svého představení představitel mladého Casanovy Vladimír Gončarov. „Kterou si vybrat, když každá žena je ideál? Proto by měly zámek Duchcov u této příležitosti navštívit všechny ženy. Pro Casanovu budou ideálem úplně všechny. Všechny v jediné,“ dodává s úsměvem novodobý představitel věhlasného svůdníka a dobrodruha v letech Petr Stolař, principál Divadla V Pytli.

Hudebně-taneční program, který spolupořádá Kulturní centrum Duchcov, se bude konat od 18,00 do 19,00 hodin. Uslyšíte řadu slavných árií a milostných písní, kterými klasický hudební repertoár obohatili Giovanni Paisiello, Gioacchino Rossini, Camille Saint-Saëns, Nikolai Rimski-Korsakov, Jacques Offenbach a další proslulí autoři. Následovat budou oživené prohlídky vždy po dvaceti minutách od 19,00 do 20,00 hodin, trvání jedné prohlídky je cca 60 minut.

Vstupné na oživené prohlídky je 160 Kč (plné), 140 Kč (zlevněné) a 400 Kč (rodinné, max. 2 dospělí a 3 děti). Vstupné na hudebně-taneční program činí 120 Kč (plné) a 100 Kč (zlevněné).