e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Červnové výstavy II.

publikováno: 23.6.2012, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

I druhá půle června přináší pár zajímavých výstav. Tento týden se otevřela výstava fotografií v Teplicích a ilustrací v Žatci. Dnes můžete na vernisáž do Duchcova a příští týden můžete objevovat svět sirek v žateckém muzeu.

Tento týden se ve výstavních síních Regionálního muzea v Teplicích otevřela výstava Zmizelá Krupka. Výstava má za úkol představit na historických fotografiích zaniklou tvář města Krupky, tedy ta její místa a stavby, které dnes již neexistují nebo zásadně změnily svou podobu. Součástí budou ale kromě reprodukovaných fotografií také tři trojrozměrné modely a nábytková sestava z krupské pobočky muzea, stejně jako doprovodný text o stavebně-historickém vývoji města. Výstava potrvá do 26. srpna. Otevřeno je denně kromě pondělí od 10,00 do 12,00 hodin a od 13,00 do 17,00 hodin. Muzeum najdete na Zámeckém náměstí.

Nová výstava v hlavní budově Regionálního muzea v Žatci ukazuje ilustrace Cyrila Boudy. Výstava bude otevřena do 27. října.

Právě dnes, v sobotu 23. června od 18,00 hodin se otevírá výstava Loutky a plastiky řezbáře Michala Mikuliče. Prohlédnout si ji můžete v Poppelově výstavní síni Muzea města Duchcova (Masarykova 7). Otevřeno bude až do 17. srpna denně od 9,00 do 17,00 hodin.

'Škrtni! A uvidíš' je název nové výstavy, kterou připravuje žatecké muzeum. Netřeba volat hasiče, výstava představí jen zápalkové krabičky a nálepky z obrovské sbírky Vlastimila Kotapiše. Vernisáž v hlavní budově Regionálního muzea K. A. Polánka v Žatci se koná 28. června v 17,00 hodin a o hudební doprovod se postarají žáci ZUŠ Žatec. Výstavu si můžete prohlédnout až do 16. září a domů si navíc odnést speciální zápalky.

Dalších pět aktuálních výstav nabízí článek Černové výstavy I.