e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

United Energy nadělovala. Radovat se může devět organizací

publikováno: 23.2.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

V polovině ledna bylo ukončeno přijímání žádostí organizací a škol regionu o sponzorský příspěvek. K tomuto datu se sešlo 28 přihlášek, z toho 10 z oblasti sportu a volného času, 8 z oblasti vzdělávání, 3 ze sociální sféry, 4 ze vzdělávání. Jeden projekt se týkal úspory energií, po 1 ekologie a kultury. Nejvíce projektů přišlo tradičně od občanských sdružení a dále od příspěvkových organizací.

Rozhodnutí výběrové komise, které organizaci uvolní peněžní dar na její projekt, padlo počátkem měsíce února. Z celkových 28 žádostí od 24 žadatelů vybrala United Energy devět nejzajímavějších projektů, mezi které rozdělila více jak 300 tisíc korun.

Z finančního příspěvku od United Energy se tak již nyní může radovat například mateřská škola Kaštánek v Jirkově, která obdrží částku ve výši 49 tisíc korun na vybavení školní zahrady dřevěným programem k rozvíjení hrubé motoriky předškoláků či obecně prospěšná společnost Energie Meziboří, která získá částku ve výši 70 000 korun na vybavení zahrady u nově postaveného dvojdomku pro uživatele sociálních služeb. Díky daru od komořanské teplárny bude zahájen další etapový projekt rekonstrukce laboratoří elektrických měření a automatizace Střední průmyslové školy a vyšší odborné školy v Chomutově. Sponzorský příspěvek ve výši 30 tisíc korun obdrží rovněž Dům dětí a mládeže Chomutov na uskutečnění akce „Žijeme tady“, která proběhne  ve dnech 6. – 7. 9. 2013 na Kamencovém jezeře a představí neziskové a příspěvkové organizace, dětské domy mládeže, střediska volného času a také umělce a sportovce regionu. Podporu získá rovněž Městská knihovna Most na činnost Senior klubu či občanské sdružení Trocha štěstí Klíny na pořízení pomůcek pro handicapované a další subjekty.

Společnost United Energy zpravidla vyhlašuje 2. kola přijímání žádostí o dary a sponzoring v daném roce. Aktuální informace proto sledujte na www.tepelnapohoda.cz, v záložce „…regionu“.