e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nestárnoucí obrazy v Teplicích vyrazí návštěvníkům dech

publikováno: 22.9.2015, kategorie: Výstavy, autor: Vlasta Tichá

Sdílet: facebook twitter google+

Celoživotní soubor čtyřiceti vůbec poprvé vystavených velkých surrealistických obrazů, vytvořených tepličákem Antonínem Dudkem zřejmě vyrazí každému návštěvníku dech. Autor ve svých obrazech osvobozuje mysl a pečlivou malbou olejem zachycuje své představy, pocity a myšlenky. Prohlédnout si je můžete od 25. září v jízdárně teplického zámku.

Antonín Dudek, člen známé teplické výtvarné Skupiny 75, o které se v té době mluvilo nejen v Teplicích a Severočeském kraji, ale i na uměleckých školách v Praze, bude vystavovat svá díla pod uměleckým jménem Antonín Dé. V jízdárně teplického zámku od 25. září do 25. října představí jak obrazy, se kterými vstoupil do výtvarného života, tak i práce, které dokončil v současnosti. Přesto, že je v civilním životě skromným člověkem, jeho emancipace ducha dosahuje gigantických rozměrů. Jeho obrazy vyvolávaly vždy mimořádný zájem a rozporuplné hodnocení. Upoutávaly i zcela nepoučeného diváka svým náročným technickým provedením a schopností vnášet do malby filozofické úvahy. Jste všichni zváni na tuto určitě zajímavou výstavu.

Výstava nese název "Obrazy nestárnou" a otevře se vernisáží ve čtvrtek 24. září v 17,00 hodin v jízdárně teplického zámku.