e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ať žije Gama rádio aneb to tu ještě nebylo!

publikováno: 21.8.2009, kategorie: Tipy na víkend, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Už měsíc se v severočeském éteru dějí neslýchané věci. Na frekvenci 107,9 FM vtrhlo první severočeské rockové rádio. A najednou je všechno jinak! Gama rádio je originál! Spustit vysílání nového rádia je samo o sobě zaznamenání hodné. Nové licence se už téměř nevydávají. Jen ty už přidělené mění vlastníky. I proto je vznik Gama rádia husarským kouskem.

Gama rádio je ale nejen nové, především je úplně jiné. Zatímco ostatní malá rádia se postupně vzdala samostatnosti a dnes jsou součástí velkých řetězců a posluchač jen těžko pozná, jestli je to ta či ona frekvence, Gama rádio je své a osobité.

Jedním z důležitých znaků tohoto rádia je jeho regionálnost. Místní zpravodajství, místní dopravní informace, předpověď počasí přímo pro region, pozvánky a informace o místních událostech a také živé diskuse o věcech, které se dějí blízko Vás.

Tím hlavním, co dělá hudební rádio rádiem, je ale pochopitelně hudba. Gama rádio je rádio rocku. První a jediné na severu Čech. Rockový formát nabízí opravdu široké pole působnosti a Gama rádio toho beze zbytku využívá. „Nejsme a nechceme být rádiem jednoho hitu,“ říká ředitel rádia Petr Petrik. „Hrajeme nejen známé a prověřené hity rockový kapel ale také méně známé kousky, které neprošly sítem hitů a přesto mají nezpochybnitelné hudební kvality. Nebráníme se hodně trvdé muzice ani bluesové hudbě nebo coutry rocku. Stěžejní myšlenkou je nabízet rozmanité podoby rockové hudby. Na své si tak přijde každý,“ dodává Petrik.

Trochu jiný by měl být každý den, který s Gama rádiem strávíte. Pondělí patří bluesovým kořenům rocku, úterý je domácí, středa takzvaně sazometná a bude patřit místním tedy regionálním kapelám, čtvrtek je ryze rockový v tom nejlepším slova smyslu a Velký Pátek Vás zahrne nebývalým množstvím hitů.

Silnou stránkou rádia je i moderátorská svoboda. Naši moderátoři se nemusí nutit do předepsaných škatulek. Každý je svůj a vy tak můžete s Gama rádiem zažít hned několik rozdílných moderátorských přístupů. Naši lidé jsou osobnosti a Vy byste to měli poznat.

Jak praxe prvních vysílacích dní ukázala, lidé v ústeckém kraji rockové rádio chtějí a potřebují. Řady posluchačů rychle rostou i přesto, že start rádia neprovázela žádná masivní reklamní kampaň. Lepší než tisíce slov je naladit své rádio na 107,9 FM a o tom jaké Gama rádio je se přesvědčit na vlastní uši.¨

Gama rádio na internetu: www.gamaradio.cz