e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 23. až 25. června

publikováno: 21.6.2017, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Jak bude vypadat poslední předprázdninový víkend? Cestou na Jezeří si tento víkend můžete užít spoustu zábavy, v Jirkově se zas vydáte na Cestu proti bolesti, v Mostě slaví slavný kostel a v Krásném Dvoře svatého Jána...

Oslavy kostela
Velké oslavy výročí 500 let historie mosteckého kostela Nanebevzetí Panny Marie jsou tady. Konat se budou po celou sobotu 24. června. Oslavy budou probíhat uvnitř i vně kostela. Program nabízí pět historických scén napříč stoletími, ukázky stavebních postupů, středověkou rybářskou loď, dobové tržiště, kejklíře, vojáky, pěvecké sbory, šermířské souboje, sokolníky, model přesunu kostela, odhalení nové poštovní známky a mnoho dalšího… Podrobný program najdete ve Speciálu 500 let kostela.

Memorial Air Show
Letiště v Roudnici nad Labem bude o víkendu 24. a 25. června dějištěm velké letecké show, kterou pořadatelé označují za největší letecko-společenskou událost v ČR. Program je připraven po oba dny od 11,00 do 17,00 hodin, letecké přehlídky doplní atrakce pro děti.

Austrálie u Ohře
Na domorodý australský nástroj didgeridoo zahraje neobvyklém místě – kostele ve Strané u Vičic Ondřej Smeykal. Koncert se koná v pátek 23. června od 19,00 hodin a po něm si budete moci nástroj prohlédnout. Vstupné je dobrovolné.

Cestou k zámku
Zámek Jezeří u Litvínova i jeho okolí ožije tento víkend hudbou a zábavou. Program nazvaný Cestou k zámku začne v pátek 23. června v 19,00 hodin koncertem Wabiho Daňka a skončí v neděli 25. června v 17,00 hodin koncertem Laco Decziho. V sobotu od 14,00 hodin se na náměstí v Horním Jiřetíně koná gulášová přehlídka, do které se můžete přihlásit na e-mailu kultura@hornijiretin.cz. V Hostinci u Jezeří se pak od 20,00 hodin koná retroparty s předsedou Lukeslem. V 16,00 hodin se na zámku otevře výstava děl mladých umělců.

Cesta proti bolesti
Neziskový projekt Cesta proti bolesti vstupuje do třetího ročníku. V sobotu 23. června se můžete připojit také, a to charitativním během v Olejomlýnském parku v Jirkově. Ten startuje v 16,30 hodin. Už od čtyř bude otevřeno pohádkové podzemí s divadlem Nahoď. V Kostelní ulici se od 16,30 hodin bude hrát, vystoupí třeba Flex Kid, Petra Bornerová Trio, Abdera, Anacreon a po vypouštění balónků v osm hodin ještě hrají kapely Abde a Voxel. Vstup je zdarma, ale můžete přispět.

Pochod Hany Benešové
Manželku prezidenta Edwarda Beneše, která pocházela z Teplicka, připomene pochod, který startuje 24. června od restaurace Národní dům v Oseku. Na dvacátém sedmém ročníku turistického pochodu budete poznávat město Osek a Krušné hory v jeho okolí. Pestrá škála připravených tras nabízí příležitost prověřit kondici od nejmenších účastníků a po zdatné výkonnostní turisty: 6, 14, 17, 16, 22, 25, 26, 30, 43, 47 a 50 km. Pořadatelem je TJ Sokol Osek a start již od 7,00 do 18,30 hodin.

Ať žijí duchové a další pohádky
Oblíbený dětský filmový příběh převedený do divadelní podoby mohou děti vidět na hradě Hněvín v Mostě. Představení Ať žijí duchové Divadla rozmanitostí začíná v 10,00 a 15,00 hodin. Vstupné je 200 Kč pro dospělé a 100 Kč pro děti.
Další pohádku nabídne Jirkov v Kostelní ulici, a to v sobotu 24. června od 17,00 hodin. V podání Divadla ve Tři děti uvidí Čertův mlýn. Krušnohorské divadlo v Teplicích uvádí další českou pohádku Dlouhý, široký a bystrozraký, a to v neděli od 10,30 hodin.

Festiválek historické hudby
Hudební festival, který přiblíží historickou hudbu, se koná v sobotu 24. června v Oseku na pouťovém prostranství vedle DDM. Akce s chytlavou středověkou hudbou je spojena s ukázkami práce s koňmi od profesionálů. Hrají kapely Euphorica, Arcus, Ventus. Vstup zdarma.

Mstišovská pouť
V Mstišově na Teplicku se o víkendu 24. a 25. června koná tradiční pouť. Kromě pouťových atrakcí se můžete po obě odpoledne od 14,00 hodin těšit na rozmanitou hudbu. V sobotu vystoupí country kapela Pontiac, Pavel Houfek Band, revival The Boom a Smokie Revival. V neděli hrají Bob a Blbci, Pavlína Jíšová a Bababand a na konec Michal Tučný Revival. Vstup zdarma.

Obecní slavnost
Obec Vrskmaň na Chomutovsku, která slaví 600. výročí od první zmínky, pořádá v sobotu 24. června obecní slavnosti. Od 9,00 hodin začínají venkovské farmářské trhy. V poledne uvidíte ukázku vojenské historické techniky nazvanou Život v pohraničí 1938. Slavnost pak začne ve 14,00 hodin a během odpoledne vystoupí Pavlína Filipovská a Karel Štědrý, imitátor Petr Martinák, skupina Holki a kapela Duo Relax. Také uvidíte dětskou zvířecí show.

Sezóna ve mlýně
Vernerův mlýn v Brlohu zahájí v sobotu 24. června letošní turistickou sezónu. Od 14,00 hodin si můžete vyslechnout lidové písně v podání pěveckého sboru. Mlýn ze 17. století bude turistům otevřen až do konce září vždy o víkendech od 11,00 do 17,30 hodin. Prohlídky budou probíhat každou celou hodinu, poslední prohlídka v pět hodin. Kromě zachovalé technologie mletí obilí a mlýnského kola si můžete v Brlohu na Lounsku prohlédnout i muzeum mlynářství s historickými artefakty a dokumenty a expozici věnovanou pečení.

Svatojánský večer
Na svatého Jana prodlouží zámek Krásný Dvůr na Podbořansku otevírací dobu interiéru zrekonstruovaného Novogotického teplu až do 22. hodiny večerní. Návštěvníci ho tak budou moci obdivovat při nočním osvětlení. Večer 24. června doplní i kulturní zážitky – koncert na nádvoří a divadelní představení u některých staveb v anglickém parku. Vstupné na celý program včetně prohlídku Templu je 150 korun, je však možné navštívit akce i samostatně.

Vysmáté léto
Oblíbený letní hudební festival pod kadaňskými hradbami se letos koná v sobotu 24. července. Letos nabídne tři scéna – rock, pop a fun. Kdo zahraje? Festivalové klasiky jako Mig 21, No Name, Mandrage, Sebastin, Walda Gang, Krücipusk, Dymytry. Vstupenky na místě stojí 700 korun, děti do 125 cm zdarma. Festival začíná v 10,00 hodin.

Prohlídky podzemí
Tajemné noční prohlídky podzemních chodeb pod Terezínem si můžete užít v sobotu 24. června od 20,00 hodin. Zapomeňte na elektřinu, prohlídka bude jen za svitu svíček a luceren. Prohlídka vychází z Retranchementu 5, Dukelských hrdinů 43, vstupné 80 Kč pro dospělé, 220 Kč pro rodiny.

Víkend módy
Teplice budou o víkendu patřit módě. V Domě kultury se koná Czech fashion week. Módní přehlídky na kolonádě Domu kultury začnou v pátek 23. června ve 14,00 hodin a kolotoč přehlídek jednotlivých značek bude pokračovat také v sobotu po 14. hodině. Představí se třeba Armani Jeans, Petr Lakron, Tricoline, Jiří Moravec, Anna Anna, Alice Abraham a další značky.

Františkánské léto
V zahradách Františkánského kláštera v Kadani pokračuje série nedělních akcí Františkánské léto. 25. června zahraje od 14,00 hodin country kapela MaraCas a od 16,00 hodin se mohou děti těšit na Senza music párty s Divadlem Hnedle Vedle. Vstupné 40 Kč.

Dětské stanování na letním kině Chomutov
Poslední předprázdninový víkend si po roční pauze mohou školáci, ale i předškoláci, zpestřit nocováním v letním kině. Areál kina opět zaplní stany, pro účastníky je připraven zábavný program a protože se akce odehrává na „letňáku“, nemůže chybět ani promítání pohádky. Letní kino otevře brány malým návštěvníkům (pochopitelně s dospělým doprovodem) v sobotu 24. června v 15 hodin, kdy si příchozí vyberou místa a postaví stany. Na 16. hodinu je připravena fáborková cesta, která děti zavede na Kamencové jezero, v půl sedmé večer začne opékání buřtů (ty je třeba si přinést). V půl desáté se rozzáří stříbrné plátno a začne promítání animovaného rodinného fantasy filmu Trollové. Po filmu se mohou ti, kterým se ještě nebude chtít spát, vydat na cestu za světýlky, opět na jezero, tentokrát už poněkud za šera. A protože při stanování se nechodí spát tak brzo jako doma, mohou si nocležníci také trochu přispat – areál je třeba opustit do poledne následujícího dne. V průběhu stanování si mohou děti hrát s pomůckami a náčiním, které tam doveze organizátor –  společnost Kultura a sport Chomutov. Vstupné činí 50 Kč na osobu, děti do tří let – zdarma.

Další tipy můžete vyhledávat také prostřednictvím Kalendáře akcí.