e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dobroty z Ústeckého kraje se utkají v soutěži

publikováno: 21.5.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Zdeněk Rytíř

Sdílet: facebook twitter google+

Právě odstartoval již 6. ročník soutěž „O nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče“. Vyhlášení této soutěže proběhlo již tradičně při vzpomínkové akci a setkání zemědělců u památníku Přemysla Oráče na Královském poli dne 16. května ve Stadicích na Ústecku.

„O tuto soutěž je z řad potravinářů, výrobců a zemědělců velký zájem, v loňském roce bylo přihlášeno do soutěže 119 výrobků. Tento zájem místních producentů mě velmi těší a jsem rád, že dnes mohu vyhlásit již šestý ročník,“ řekl krajský při zahájení vzpomínkové akce krajský radní Arno Fišera.

Soutěž je vyhlášena s cílem propagovat místní potravinářské výrobky a má přispět k udržení místních tradic, zvýšit povědomí místních spotřebitelů i turistů, podpořit zaměstnanost a ekonomický růst. Tato soutěž každým rokem upozorňuje na chutné a kvalitní české výrobky z Ústeckého kraje a zajišťuje jejich propagaci nejen v Ústeckém kraji, ale v celé ČR.

Organizaci soutěže bude zajišťovat Okresní agrární komora Most spolu s Krajským informačním střediskem pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje. Přihlášky do soutěže se přijímají v termínu od 16. 5. do 10. 8. 2013 a lze je zasílat na adresu OAK Most – KIS ÚK, Dělnická 33, 434 01 Most – Velebudice nebo na e-mail: oakmo@oakmo.cz. Každý výrobce může přihlásit do soutěže maximálně 5 výrobků.

Stejně jako v loňském roce probíhají dvě potravinářské soutěže a to: VI. ročník soutěže „O nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče“, která je organizována Ústeckým krajem a IV. ročník soutěže „Regionální potravina Ústeckého kraje“, která je organizována Ministerstvem zemědělství ČR.