e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Casanova na duchcovském zámku se probudí na Velký pátek

publikováno: 21.3.2016, kategorie: Památky, autor: Marian Hochel

Sdílet: facebook twitter google+

Na velikonoční Velký pátek 25. března se opět otevřou brány zámku Duchcov a první letošní návštěvníky přivítá zámecké služebnictvo pana hraběte Josefa Karla Emanuela z Valdštejna, které je provede zámeckými komnatami. Připraveny jsou dvě oživené prohlídky nazvané Jak se budí Casanova s oblíbeným Petrem Stolařem v hlavní roli. Víkendový program završí nedělní koncert starých mistrů ve Valdštejnském sále zámku.

Návštěvníky čeká nevídané překvapení - jako vůbec první uvidí a uslyší, co všechno se na zámku po dlouhé zimě probouzí a znovu ožívá. Po době dlouhého spánku se bude probouzet i samotný Giacomo Casanova, věhlasný zámecký knihovník pana hraběte. Ten návštěvníky naučí, jak se vyrábí klíč od zámku, a zároveň všechny zájemce přesvědčí, že každý klíč je od některých dveří, i od těch nejtajnějších, které vedou do třinácté zámecké komnaty.

Akci pod názvem „Jak se budí Casanova“ spolupořádá zámek Duchcov a Divadlo V Pytli Petra Stolaře. Oživené prohlídky se budou konat v 10,40 a 12,40 hodin, délka jedné prohlídky bude cca 80 minut. Vstupné činí 160 Kč (plné), 140 Kč (zlevněné) a 400 Kč (rodinné, max. 2 dospělí a 3 děti). Doporučujeme rezervaci prohlídky předem na telefonním čísle 417 835 301, rezervované vstupenky je nutné vyzvednout nejpozději 30 minut před konáním příslušné prohlídky. 

Po dobu konání akce (od 10,40 do 14,00 hodin) se nebudou konat klasické prohlídky II. okruhu „Casanova“, v běžném provozu bude pouze I. okruh „Valdštejn“. Prohlídka III. okruhu „Reinerova freska a proměny zámeckého areálu“ je možná pouze po dohodě se správou zámku na předchozí objednávku.

Velikonoční program bude na zámku Duchcov pokračovat koncertním představením. Valdštejnský sál zámku rozezní soubor Atlantis Collegium – hudba starých mistrů. Velikonoční koncert pořádá Kulturní centrum Duchcov v neděli 27. března od 19,00 hodin. Vstupenky na představení ve výši 60 Kč zakoupíte v předprodeji v Kulturním centru Duchcov.

Foto: Zámek Duchcov.