e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Rozmáňo zítra představí pohádku O smutné mašice

publikováno: 21.3.2014, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Po nedávných Karafiátových Broučcích přichystalo Divadlo rozmanitostí v Mostě další pohádkovou premiéru. V sobotu 22. března se dětským divákům představí původní pohádka Kateřiny Fixové a Antonína Klepáče O smutné mašince, která vypráví příběh o mašince a strojvůdci a strašidlech v černém tunelu.

"Mašinka Josefína bývala kdysi nová, leskla se, s lehkostí se hnala do kopců, pohvizdovala si cestou mezi poli a lesy, jenom se trochu bála tunelů. A řídit ji bude starý vlakvedoucí Josef. Oba dva ale jednoho dne zestárli, oba je propustili z práce a postavili je na vedlejší kolej. Jak se stalo, že se nakonec dali dohromady, a také jaké strašidlo že vlastně přebývá v černých tunelech, dozvíte se z jedné pohádky, z jednoho vyprávění," říkají o pohádce oba autoři. Právě Antonín Klepáč je jediným hercem, kterého děti na jevišti uvidí. Provázet ho bude scéna a loutky Marie Stejskalové, hudbu složil Tomáš Alferi. 

Pohádka pro děti od tří let má premiéru v sobotu 22. března v 17,00 hodin, předpremiéra se koná již od 10,00 hodin. Další představení se koná 12. dubna v 10,00 hodin.