e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Běh naděje 2016 v Lounech – akce na podporu výzkumu rakoviny

publikováno: 20.9.2016, kategorie: Sport, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Také v Lounech se letos uskuteční další ročník Běhu naděje, a to v sobotu 24. září. Na děti a seniory čeká spíše procházka městem a kromě běhu se můžete zapojit i na všem, co má kolečka. Podívejme se trochu do historie této humanitární akce.  

Běh naděje je svým rozsahem zcela mimořádná humanitární akce zaměřená na podporu výzkumu rakoviny spojená s veřejnou sbírkou. Je to sportovně společenská akce založená na běhu, pochodu, jízdě na kole, kolečkových bruslích, atd. Zdůrazňuje význam prevence nejen tohoto onemocnění, ale i jiných civilizačních chorob. Běh naděje má velký význam i v oblasti osvěty v péči o zdraví a zdravý životní styl s cílem předcházet civilizačním chorobám pravidelným pohybem a cílenou péčí o své zdraví, včetně využívání pravidelných preventivních prohlídek u lékaře. Běh naděje je určen široké veřejnosti bez omezení pohlaví a fyzické výkonnosti. Pravidelný pohyb, stejně jako solidarita s nemocnými a podpora výzkumu rakoviny představují novou šanci pro život, novou naději. 

Organizátorem akce je již tradičně TJ Sokol Louny a Základní škola Jana Ámose Komenského v Lounech. Start je před školou a přihlásit se můžete do několika kategorií. Například pro seniory a rodiče s dětmi (i s kočárky) je připravena spíše procházka centrem města a start je v 10,00 hodin. Na 10,30 hodin je pak připraven start hlavního Běhu naděje a v 11,00 hodin odstartuje Cyklo naděje, což je nesoutěžní závod na všem, co má kola. Okruh povede centrem města a okolo hradeb. Pro účastníky je připraveno také malé občerstvení a diplom. 

A tak pro připomínku, Běh naděje se v Lounech koná již v sobotu 24. září se startem před budovou Základní školy J.A.Komenského.