e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hudební festival Jarní slunoHrad v sobotu na Horním Hradě

publikováno: 20.5.2015, kategorie: Hudba, autor: Kateřina Skořepová

Sdílet: facebook twitter google+

Již tradiční multižánrový hudební festival Jarní slunoHrad se popáté uskuteční na Horním Hradě u Stráže nad Ohří. Letos tato zajímavá akce proběhne v sobotu 23. května. Program začíná již v 11,00 hodin a skončí krátce po půlnoci. Návštěvníky čeká množství žánrů a stylů.

Festival nekomerčního charakteru pořádá občanské sdružení SlunoHrad především jako alternativu k masovým akcím, ale rovněž i pro rozšíření povědomí o Horním Hradě jakožto pozoruhodné památce.

Na 5. ročníku letos vystoupí: Výplach (ethno-psychedelic / Praha), Kolektivní halucinace (alternative / Kladno), Trepifajxl (experimental / Kadaň), Korjen (world music-ethno / CZ, PL, SVK, BIH), Ty syčáci (alternative-world music / Brno), Strašlivá podívaná (folk / Plzeň), Vobezdud (folk-punk / Praha), První hoře (punk-psychedelic / Hořátev), Čankišou (world music-ethno / Brno), Nauzea orchestra (noise-thrash / Ústí nad Labem) a Ignis (ohnivé divadlo)

Pod Hradem je možné stanovat. Na nádvoří bude připraveno rozličné občerstvení, dobrá káva, vínečko, točené pivo a všeliké pochutiny. Vstupné se daří celých pět let držet na 150 Kč, děti do 150 cm mají vstup zdarma. Další informace naleznete na http://www.jarnislunohrad.cz