e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kadaňské kino dnes promítne jako první film Bella Mia

publikováno: 19.11.2013, kategorie: Divadlo a film, autor: Karolína Nejepsová

Sdílet: facebook twitter google+

Dnes od 18,00 hodin uvede kadaňské kino Hvězda jako první v Česku nový český film Bella Mia. Po projekci bude následovat beseda s tvůrci filmu. Diváci se mohou těšit na režiséra a kameramana Martina Dubu, producenta Miloslava Šmídmajera a na významného českého divadelníka a herce Petra Formana.

Petr Forman je synem světoznámého režiséra Miloše Formana. Spolu se svým bratrem-dvojčetem Matějem patří k našim předním divadelníkům. V roce 1991 založili úspěšné Divadlo bratří Formanů. Objevil se ve filmech Akumulátor 1, Mazaný Filip nebo v seriálu Zdivočelá země.

Nový český film se poněkud vymyká běžné produkci co do formy i zvoleného tématu. Jeho hlavními hrdinkami jsou totiž krávy, krávy ve všech ohledech šílené. Vzepřely se tragickému konci na jatkách, kam je poslalo podezření z BSE (tedy nemoci šílených krav) a prchly svému farmáři do hlubokých lesů na úpatí Jizerských hor. Jeden z nejlepších českých scenáristů současnosti, Marek Epstein (Ve stínu) se nechal inspirovat krátkou novinovou zprávou, jejímiž hrdinkami byly krávy, které dokázaly rok přežít v „divočině“, a stvořil silný příběh, který je především o lásce. Ať už lidské, nebo zvířecí. V hlavním rolích se představí Petr Forman, Zuzana Norisová, Anna Fialová a další.