e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Retrokomedie o světě trampingu v žateckém divadle

publikováno: 19.4.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

"Úchvatný příběh o tom, kterak vyzývavě mladá slečna Luiza, dcera továrníka, skrze četná nebezpečenství až na vltavském parníku svého bujarého a rozjásaného štěstí dojde," zní podtitul komedie Zločin v Posázavském Pacifiku režiséra Ondřeje Havelky. Do světa prvorepublikových trampů a pražské smetánky vás zavede v Žatci v pondělí 25. dubna.

"Budeme trnouti a o sličnou hrdinku se obávati na pikovické dráze železniční, v opuštěném srubu osady Ontário, v obávaných peřejích řeky Sázavy i v neprostupných lesích plných divé zvěře. Poblíž je však neohrožený jinoch, ošlehaný větry oceánů, s vždy dobře nabroušeným tomahawkem v ruce..."

Osvědčená autorská dvojice režisér Ondřej Havelka a scénárista Martin Vačkář, která spolu vytvořila řadu úspěšných inscenací (mj. Má férová Josefína, Muži v ofsajdu, Saturnin) se ve své nové hudební retrokomedii zabývá módním fenoménem třicátých let – světem trampingu. Jde o střet svobodymilovných trampů s pražskou smetánkou. Zatímco zlatá mládež se potácí ve stinných údolích továrnického života, smetánku slíznou milovníci posázavských roklí. Nebo naopak...? 

Komedie Zločin v Posázavském Pacifiku je společnou inscenací Divadla Kalich a Městského divadla Mladá Boleslav. Hrají a zpívají Bohumil Klepl / Ota Jirák, Jaroslava Kretschmerová / Anna Polívková, Martin Zbrožek, Rozálie Havelková, Vojtěch Havelka, Petr Halíček, Petr Bucháček, Miroslav Babuský, Jakub Šafr.