e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Richard Nedvěd: Miluji vánoční vystoupení, připadám si jako rozbalený dáreček

publikováno: 18.12.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: eChomutov

Sdílet: facebook twitter google+

Nevšední zážitek nabízí vystoupení komika a kouzelníka v jedné osobě Richarda Nedvěda při Chomutovských Vánocích v sobotu 20. prosince. Vystoupení zahrnuje kouzlení, zábavu i gagy, které komik představil v pořadu Na stojáka. Sám komik vystupuje jako kouzelník, humorista, trapnomág, iluzionista a klavírista. Ve svém pořadu doslova vtáhne diváka do světa magie a zábavy. Že vtip je úzce spjatý s jeho normálním životem, dokazuje v rozhovoru.

richard_nedved.jpgMá kouzelný čas Vánoc kouzelnou moc i při Vašem kouzlení? Jde to v tuto dobu lépe?

Miluji vystupovat v tuhle vánoční dobu na náměstích, při příležitosti rozsvícení stromků, vánočních jarmarků, má to svoje kouzlo a já mám kouzla rád. Mé kouzlení má kouzelnou atmosféru především díky vánočně naladěnému publiku. Připadám si v tento vánoční čas jako takový rozbalený dárek pod stromečkem, na který všichni zírají a čekají, jaké že všechny ty funkce vlastně mám.

Stalo se Vám někdy, že jste vykouzlil něco jiného, než jste chtěl?

Dost často si vykouzlím jinou odpověď na zadanou otázku. Ale nebojte, moje oblíbená barva je zelená a fialová. 

Existuje pro komika horší chvíle než ta, kdy se lidé mají smát a nesmějí?

Tyhle chvíle jsou pro komiky a baviče vlastně nevyhnutelné. Jak jinak zjistíte, jestli je vtip vtipný, než-li tehdy, když ho řeknete před svými kamarády, v případě komika před svým publikem. Takže vlastně ano, je to pro komika ta nejhorší chvíle, ale zároveň moc užitečná chvíle, pokud s tím umí následně pracovat.

Při vystoupení často zapojujete i publikum. Podle čeho si vybíráte člověka pro spolupráci?

V případě většího publika si vybírám někoho z předních řad, aby mé vystoupení netrvalo o tři hodiny déle. Někdy potřebuji ke kouzlům pořádného chlapa a někdy zas jemnou slečnu. A taky je dobré, aby dotyčný měl chuť tam být, být středem pozornosti, což je někdy opravdu těžké odhadnout. V Chomutově mimo jiné budu mít i svoji asistentku, která se mi vejde i do kufříčku, ale to se nechte překvapit.

Takže existuje nějaký tip obličeje, který prozrazuje ochotu spolupracovat?

Myslím si, že ne, ale někdy je ta ochota na dotyčném vidět. Někdy zas ta ochota bohužel není všechno. Mám takový svůj systém, ale nechci na sobotu nikoho vystrašit. Zkrátka hledání toho správného a ochotného diváka v publiku, je jako hledat si holku. A proto jsem sám...

Co byste popřál návštěvníkům Chomutovských Vánoc do dalšího roku?

Popřál bych hezké a kouzlené Vánoce, ať jsou s těmi, které mají rádi. Na chvilku vypněte, nikam nespěchejte, jděte si zabruslit, choďte na návštěvy ochutnávat jejich cukroví a otrhávat bonbóny ze stromečku, a pokud nebude sníh, tak si pusťte nějakou zasněženou pohádku a já vám možná ten sníh přičaruji. Ale neslibuji to…

Richardova kouzla čekají na diváky od dvou hodin odpoledne. Program v sobotu na náměstí začne však již v devět hodin ráno středověkými řemesly Království Danar, dílničkami pro děti a od jedné hodiny se lidé mohou těšit na břišní tanečnice z chomutovského Domečku. Ve tři hodiny zahraje divadlo Hnedle Vedle představení Saxana je hnedle vedle.

Více informací o Chomutovských Vánocích najdete na http://www.echomutov.cz/vanoce