e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Podbořanech se odehraje bitva na sněhu z dob Karla IV.

publikováno: 18.1.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Výjimečnou příležitost podívat se na rytířský turnaj na sněhu nabízí lednová Zimní bitva v Podbořanech. Velkolepá historická bitva letos připomene dobu panování císaře a krále Karla IV. Odehraje se na louce za podbořanským koupalištěm v sobotu 21. ledna od 15,00 hodin.

Tradiční zimní bitva v Podbořanech je jednou z mála příležitostí vidět rytířský turnaj v těchto chladných časech. O to zajímavější bude podívaná, když letos nechybí sníh.

Bitvě bude předcházet historický průvod, který vyjde z areálu Tatran v Podbořanech v 10,00 hodin směrem do centra. Hlavním bodem program bude od 15,00 hodin bitva, která účastníky vrátí do 14. století a připomene loňské výročí narození císaře Karla IV. "Rozhodli jsme se vzdát mu poctu a umístit děj Zimní bitvy v Podbořanech do doby jeho panování. A nejen to, s jeho postavou se v Podbořanech jistě setkáme, neboť on sám rozhodne při mezi místními pány. Nebude chybět nešťastná láska, přepady, dobývání a vypalování tvrze i překvapivé rozuzlení. Prozradíme ještě, že hlavním motivem našeho vyprávění bude pověst o Janu ze Smojna, jež byl znám jako loupeživý rytíř, ale byl jím doopravdy?," vysvětlují pořadatelé hlavní děj. Otevřeno bude také středověké tržiště.